14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBani falsificati in Olanda, pusi in circulatie in Gorj

Bani falsificati in Olanda, pusi in circulatie in Gorj

Patru bancnote contrafacute de câte 200 de euro au ajuns la doua case de schimb valutar din Târgu Jiu. Bancnote asemanatoare au fost descoperite la Banca Nationala a Frantei.


O femeie cu dubla cetatenie, româno-olandeza, a schimbat la doua case de schimb valutar din Târgu Jiu patru bancnote de câte 200 de euro, care s-au dovedit a fi contrafacute. Procurorii Biroului Teritorial Gorj al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au demarat o ancheta si au constatat ca bancnotele falsificate provin din Olanda. Banii au fost adusi in tara si pusi in circulatie de Maria-Mariana Van Horn, sotia unui olandez. Aceasta le-a declarat procurorilor ca banii i-au fost dati de sotul sau, care lucra ca sofer, in Olanda, pe o masina de transport marfa si ca nu avea cunostinta ca sunt falsi.


Maria-Mariana a fost declarata nevinovata


Maria-Mariana Van Horn le-a spus anchetatorilor ca banii au fost primiti de sotul sau sub forma de salariu de la firma de transport la care lucra. Aceasta a mers sa schimbe bancnotele la doua case de schimb valutar, dar s-a constatat ca una dintre ele este falsa, dupa care s-au verificat si restul banilor si s-a constatat acelasi lucru. Interesant este ca bancnote de acest fel au fost descoperite si la Banca Nationala a Frantei. „Alte asemenea bancnote false, prin acelasi tip de contrafacere, in numar de 27, au mai fost descoperite tocmai la Banca Nationala a Frantei“, sustin procurorii gorjeni in actele depuse la dosar.


Cazul a fost solutionat la sfârsitul anului trecut cu neinceperea urmaririi fata de Maria-Mariana Van Horn, anchetatorii considerând ca aceasta nu cunostea ca banii sunt falsi, „Banii proveneau dintr-o tara straina si nu avea posibilitatea nici persoana care i-a dobândit, cu atât mai mult sotia sa, sa-si dea seama de contrafacerea acestora“, a declat acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS