10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte stiri

Petardele au facut zece victime


Pocnitorile si petardele au facut de Revelion zece victime in rândul craiovenilor. Primul care s-a prezentat la Clinica de Oftalmologie din cadrul Spitalului de Urgenta Craiova a fost Gheorghe Olteanu, de 38 de ani, din localitate. Barbatul a ajuns la spital chiar in noaptea de Revelion, putin dupa ora 2.00, fiind ranit grav la un ochi de o petarda. Medicii din cadrul Clinicii de Oftalmologie nu au putut face nimic pentru Olteanu, care avea ochiul sectionat de o bucata de plastic, si l-au trimis la o clinica de specialitate din Bucuresti, insa cu putine sanse de salvare a ochiului. Celelalte persoane ranite de petarde care au ajuns la Oftalmologie s-au ales, din fericire, doar cu leziuni usoare, majoritatea prezentând arsuri la nivelul fetei. Printre victime s-a aflat si un baietel de 11 ani, care a fost la un pas de a-si pierde vederea dupa ce o racheta i-a sarit in fata.(A.M.)


 


Apartament incendiat de la o petarda


Un apartament din Drobeta Turnu Severin a fost incendiat in noaptea de Revelion de un grup de petrecareti care au aruncat cu petarde. O pocnitoare a nimerit pe geamul deschis al apartamentului familiei Constantin, aprinzând mai multe lucruri din bucatarie. Doar norocul a facut ca agoniseala de o viata a familiei sa nu se transforme in scrum. Liviu Constantin a venit acasa chiar in momentul in care usa de la bucatarie era cuprinsa de flacari, a alertat mai multi vecini si, in scurt timp, au stins incendiul care risca sa se extinda si la alte apartamente din bloc. Proprietarul imobilului a chemat politia, care a gasit resturi de petarda in bucataria incendiata. Cercetarile continua pentru depistarea celor care au aruncat petarda. (A.G.C.)


 


Senatorul Florescu, la o tuica fiarta cu satenii din Bustuchin


Senatorul PSD Ion Florescu spune ca a petrecut unul dintre cele mai frumoase si mai originale Revelioane de pâna acum. Acesta a acceptat invitatia primarului din Bustuchin, Ion Ciocea, de a sarbatori trecerea in Noul An la petrecerea populara organizata in localitate.


„Nu cred ca exagerez daca spun ca au fost in jur de patru mii de oameni la aceasta petrecere, organizata in aer liber, cu focuri de tabara si tuica fiarta. A venit toata suflarea din Bustuchin, dar si din comunele invecinate“, a spus Florescu. Acesta povesteste ca artistii locali si elevii din Bustuchin au asigurat programul serii. „Dupa focurile de artificii de la miezul noptii, pe la ora 1.00 ne-am retras la masa, la casa primarului, unde am petrecut pâna dimineata“, a adaugat senatorul. (R.S.)


 


Sefii judetului au petrecut la Târgu Jiu


Atât prefectul judetului Gorj, Stefan Popescu Bejat, cât si presedintele Consiliului Judetean (CJ) Gorj, Ion Calinoiu, au preferat sa intâmpine Anul Nou la Târgu Jiu, mai ales ca primisera avertizari cu privire la posibile inundatii si alunecari de teren. Prefectul a petrecut la restaurantul Sohodol, cu sotia si prietenii, cei mai multi dintre ei silvicultori, aceasta fiind si meseria de baza a lui Bejat.


Presedintele CJ Gorj, Ion Calinoiu, a facut Revelionul la restaurantul hotelului „Brâncusi“, ca si primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, si multe alte oficialitati. Restaurantul este ultracentral, astfel ca din fata acestuia s-au vazut foarte bine focurile de artificii. Asa cum a procedat de fiecare data in ultimii cinci ani, la miezul noptii, primarul Cârciumaru si-a lasat sotia la local si a plecat sa ciocneasca o cupa de sampanie cu târgujienii aflati in strada, dupa care a mers la Poarta Sarutului, pentru a oficia casatoriile. (R.S.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS