13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal la primarie pentru lapte praf

Scandal la primarie pentru lapte praf

Mai multe persoane au facut ieri-dimineata scandal in fata sediului Primariei Craiova din cartierul Craiovita Noua. Acestea erau revoltate ca functionara care ar fi trebuit sa se ocupe cu distribuirea laptelui praf gratuit si-a luat concediu.


Cincisprezece parinti au venit ieri-dimineata la sediul Primariei Craiova din cartierul Craiovita Noua, pentru a ridica laptele praf pentru bebelusii lor. Oamenii s-au suparat când au constatat ca nu era nimeni la ghiseu, iar pe geam au gasit doar un afis pe care scria „concediu de odihna“. In curând s-a lamurit si misterul. In concediu era chiar inspectorul care ar fi trebuit sa se ocupe cu distribuirea, acesta fiind si singurul care avea cheile de la depozitul in care era tinut laptele praf. In cele din urma si-a facut aparitia chiar functionarul cu pricina, Ileana Andreescu, si problema s-a rezolvat.


„Am stat mai mult de doua ore sa asteptam sa vina cineva sa ne dea laptele. Gardianul de la usa ne-a transmis ca nu ne poate ajuta nimeni, pentru ca persoana care se ocupa e plecata acasa. Normal ca ne-am suparat, pentru ca, daca nu il luam azi (ieri – n.r.), ramâneam fara el, pentru ca in ianuarie nu ni-l mai dadeau“, a povestit Daniela Florescu, unul dintre parinti.


In schimb, Ileana Andreescu sustine ca si-a facut datoria si a fost prezenta la serviciu, cu toate ca era in concediu de odihna. „Am intrat in concediu pe 28 decembrie, dar am venit la lucru, pentru ca nu imi dadea voie constiinta. Mai erau aproximativ cinsprezece oameni care nu si-au luat laptele praf. Intâmplarea a facut ca, in momentul in care au intrat in sediul nostru acesti oameni, eu eram plecata pâna la policlinica, alaturi, cu o reteta a copilului meu, sa mi-o parafeze medicul pediatru. Nu am lipsit mai mult de o ora“, a spus inspectoarea primariei.


Pentru a fi sigura ca astfel de probleme nu vor mai aparea in luna ianuarie, inspectoarea a lipit ulterior un afis cu zilele si orele la care se va face distribuirea laptelui praf. In zilele de 25, 26 si 30 ianuarie, intre orele 8.00 – 16.00, iar in zilele de 24, 27, 31 intre orele 12.00 -16.00.


Primaria da vina pe parintii neglijenti


Reprezentantii Primariei Craiova considera ca adevaratii vinovati pentru problemele aparute ar fi insa cei care trebuie sa ridice laptele praf. „In fiecare luna avem un program de distribuire a laptelui praf. Anumite persoane, din diverse motive, nu respecta aceasta programare, trezindu-se abia in ultima zi din luna“, a precizat Ileana Andreescu.


In luna decembrie, conform programului stabilit de primarie, laptele praf ar fi trebuit sa fie distribuit in perioada 9 – 23 decembrie. Dintre cei 700 de beneficiari, majoritatea au respectat programarea. Aproximativ 15 „restantieri“ au venit insa abia ieri, dar s-au suparat foarte tare pentru ca nu au gasit pe nimeni la ghiseu.


In mod surprinzator, sefa directa a inspectoarei Ileana Andreescu, Rodica Tenea, nici nu stia ca subalterna ei este in concediu, dar sa-i mai dea prin cap sa desemneze si un inlocuitor pentru aceasta. Ea a explicat totusi ca programarea este necesara pentru ca, la sfârsitul fiecarei luni, trebuie sa prezinte la Directia de Sanatate Publica Dolj o situatie cu cantitatea de lapte distribuita. „In functie de cantitatea consumata se va stabili necesarul pentru luna viitoare. In decembrie s-a distribuit laptele praf pâna pe 23. In mod normal nu ar mai fi trebuit sa dam nimic dupa aceasta data. Numai ca noi ne-am gândit la bietii oameni si am lasat de la noi, stiind ca nu vor putea ridica in luna viitoare cantitatea de lapte aferenta lunii in curs“, a spus Rodica Tenea, directoarea Directiei de Asistenta si Protectie Sociala, din cadrul Primariei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU