10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMortul este vinovat

Mortul este vinovat

Oamenii legii au formulat primele concluzii in cazul tragicului accident produs miercuri seara, la trecerea la nivel cu calea ferata din localitatea doljeana Cârcea. De asemenea, a fost stabilita cu certitudine si identitatea victimelor. Barbatul care si-a pierdut viata este Ionut Cosmin Bojin, de 31 de ani, preot la o biserica din orasul Caracal-Olt, care se intorcea de la Metro impreuna cu familia. Celelalte trei persoane care au fost ranite in accident sunt: Luminita Bojin, sotia preotului, si cei doi copii ai lor, Ionut, de sapte ani, si Ana, de trei ani. Starea Luminitei si a celor doi copii este stabila, Ana fiind tinuta inca sub supraveghere in Sectia de terapie intensiva, iar mama si baietelul in Sectia de neurochirurgie din cadrul Spitalului de Urgenta Craiova.


„Nu a respectat semnificatia indicatoarelor“


Reamintim ca miercuri, in jurul orei 20.00, Dacia condusa de preotul Bojin a intrat in coliziune cu o locomotiva la trecerea la nivel cu calea ferata, pe drumul care leaga supermarketul Metro de comuna Cârcea. Preotul a murit pe loc, fiind lovit in cap de unul dintre tampoanele locomotivei, insa ceilalti trei ocupanti ai autovehiculului au scapat, cu toate ca masina a fost târâta de tren circa 200 de metri.


Sotia preotului considera ca trecerea la nivel cu calea ferata nu a fost semnalizata corespunzator. „Sotul meu avea permis de conducere de zece ani si nu a avut nici un accident. Aseara (miercuri seara – n.r.), nici el, si nici eu nu am vazut vreun semn sau vreo lumina si nu am auzit vreun tren“, a povestit Luminita Bojin. Politistii considera insa ca vinovatia soferului este certa. „La trecerea la nivel cu calea ferata fara bariere, (soferul – n.r.) nu a respectat semnificatia indicatoarelor «Atentie la tren» si «Oprire» si a fost lovit de o locomotiva care circula pe ruta Pielesti – Craiova“, se precizeaza intr-un comunicat al IJP Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII