15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDirectorul LOTUS, trimis in judecata

Directorul LOTUS, trimis in judecata

Directorul societatii LOTUS SA din Târgu Jiu, Ovidiu Caragea, a fost trimis in judecata de Parchetul de pe lânga Tribunalul Gorj pentru nerespectarea legii privind autorizarea constructiilor. Procurorii au constatat ca acesta a executat lucrari de constructie fara autorizatie si pe un teren care apartinea Primariei Târgu Jiu.


Potrivit rechizitoriului, Caragea a solicitat, in primavara anului 2005, eliberarea a doua autorizatii de constructie, una pentru executarea de lucrari interioare de modernizare a Complexului Comercial ROMARTA din centrul municipiului Târgu Jiu si cealalta pentru realizarea unei structuri metalice in vederea montarii unei scari rulante, pentru care a cerut de la Primarie concesionarea unei suprafete de teren de 79 mp.


Anchetatorii au constatat ca lucrarile de constructie au inceput fara sa se mai astepte eliberarea autorizatiei de constructie. Pentru aceasta neregula, reprezentantii Primariei Târgu Jiu au aplicat o amenda de 20 de milioane de lei si au dispus oprirea imediata a lucrarilor pâna la intrarea in legalitate. Conform procurorilor, Ovidiu Caragea a ignorat masurile dispuse de agentul constatator si a hotarât ca lucrarile sa continue, dar a mai primit o amenda din partea Primariei Târgu Jiu. Conducerea societatii LOTUS a dispus continuarea lucrarilor pâna la finalizare, desi se extinsese cu 12 mp pe domeniul public, pe trotuar, suprafata pentru care nu avea contract de concesionare. Ulterior, societatea LOTUS a obtinut o hotarâre judecatoreasca prin care obliga Primaria Târgu Jiu sa concesioneze suprafata ocupata in plus si sa elibereze autorizatie de constructie, dar procurorii considera ca acest lucru nu il exonereaza de raspundere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS