10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalApartamentul groazei

Apartamentul groazei

Lighene pline cu fecale aruncate prin toata casa, instalatii sanitare infundate, pânze de paianjeni si un miros greu – printre toate acestea traieste un batrân impreuna cu fiica si nepoata sa. Când intra pe usa blocului, vecinii se trezesc cu excremente in cap, aruncate pe fereastra apartamentului 18.


Petre Niculescu locuieste impreuna cu fiica sa vitrega si nepoata sa intr-o mizerie de nedescris. Vecinii, adica locatarii blocului 43 din cartierul craiovean Valea Rosie, s-au autosesizat, mai mult din cauza mirosului insuportabil, si au chemat ieri-dimineata presa. Oamenii s-au plâns ca au apelat in mai multe rânduri la autoritati pentru a elimina focarul de infectie de lânga apartamentele lor, dar nu au fost luati in seama. „Nu pot sa cred ca nu exista cineva care sa rezolve aceasta situatie. Tot timpul stam cu teama ca ne arunca in aer sau izbucneste o epidemie. Nu a venit nimeni sa ia masuri, cu toate ca am apelat la institutiile abilitate“, a declarat Daniela Bratul, vecina lui Petre.


Alti oameni din bloc povesteau ca s-au trezit de multe ori in cap cu fecalele aruncate pe fereastra de fiica vitrega a lui Petre, Mihaela, in timp ce treceau prin fata blocului. „De trei ori m-am pomenit cu excremente in cap. Dupa ora 23.00 trebuie sa fii atent, ca incepe sa arunce pe geam lighenele cu fecale. Arunca la intâmplare, ne trezim cu ele in cap sau pe masini. Batrânul se duce si isi face nevoile in piata, dar ele fac in oale si le arunca pe fereastra“, a povestit Nicolae Olteanu, proprietarul unui apartament de la etajul cinci.


„Este inchisa in casa de sase ani“


Vecinii familiei Niculescu sustin ca nepoata batrânului, desi are vârsta majoratului, a facut doar sase clase pentru ca mama sa o tine in casa. „Am auzit ca femeia a fost casatorita cu un sârb. Dupa razboiul din Iugoslavia s-a intors in tara si a innebunit. De atunci nu se mai intelege nimeni cu ea. O tine pe saraca fata inchisa in casa. Inainte se ducea cu ea la scoala, dar de câtiva ani nu o mai lasa sa iasa nici pe scara“, a adaugat Nicolae Olteanu. Ion Nedelan, locatar la etajul cinci, isi aminteste ca fata era o eleva buna. „A fost un copil de nota zece, invata foarte bine. Este inchisa in casa de sase ani si nu a mai lasat-o la scoala. Ne miram cum nu s-a imbolnavit pâna acum, cu mizeria in care o tine“, a spus Nedelan.


DSP-ul a dat termen pentru remedierea situatiei


Chiar si reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj care au venit ieri la fata locului s-au declarat uimiti de ce au vazut. „Acest apartament este cel mai insalubru pe care l-am vazut, este un focar de infectie pentru tot blocul. Cele doua femei isi fac nevoile in casa si le arunca pe fereastra pentru ca instalatiile sanitare nu functioneaza“, a declarat dr. Sorina Mirea de la Igiena Mediului, din cadrul DSP Dolj. Angajatii DSP Dolj au hotarât sa nu-l amendeze pe Niculescu, proprietarul apartamentului, tocmai in ajunul Sarbatorilor, mai ales ca amenda este cuprinsa intre 20 si 50 de milioane de lei vechi. „Am dat un termen de remediere a situatiei pâna dupa Sarbatori. Daca nu se va face curat si nu se vor repune in functiune instalatiile sanitare pâna dupa Sarbatori, se va trece la amenzi. Am inteles ca oamenii au strâns bani si au luat câtiva muncitori ca sa faca curat. Chiar sunt dispusi sa plateasca si reparatia instalatiilor sanitare din toata casa, numai ca sa scape de necazuri“, a completat Sorina Mirea.


Politistii de la Sectia 3 Craiova intreprind masuri pentru stabilirea identitatii celor doua femei, care nu au nici un fel de acte, dar proprietarul apartamentului refuza sa dea orice fel de informatii. Doar vecinii isi amintesc ca mama fetei s-ar numi Mihaela.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU