Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Ziua Minoritatilor la Craiova


Minoritatile etnice din Craiova si-au sarbatorit ieri ziua printr-o serie de manifestari organizate cu sprijinul Prefecturii Dolj si Forumului Interetnic Dolj. Atmosfera a fost intretinuta inca de la primele ore ale diminetii de corul de copii al Scolii nr. 13 si de taraful „Craii Olteniei“, ale caror cântece specifice comunitatii rome au incântat auzul celor câteva zeci de persoane strânse in piata Ierusalim din Craiova pentru a asista la spectacolul in aer liber. Manifestarea a continuat la Muzeul de Arta, unde au fost prezenti, alaturi de oficialitati, reprezentantii tuturor etniilor din Craiova: albanezi, bulgari, greci, evrei, italieni, nemti si romi. (C.B.)


Revolta la Spitalul „Filantropia“


Medicii si personalul din Ambulatoriul de Specialitate Adulti de la Spitalul „Filantropia“ din Craiova s-au revoltat ieri, când au vazut ca au primit salariile injumatatite. Zeci de medici si angajati au intrerupt lucrul si au protestat fata de acest abuz de a li se opri banii. Angajatii spun ca tocmai acum, in preajma Sarbatorilor, s-au trezit cu salariile diminuate. Unii au luat cu 30%, altii cu 50% mai putin din cât ar fi trebuit sa primeasca. „Toti medicii din Ambulatoriu au incasat salariile diminuate, chiar daca si-au facut punctajul“, a declarat medicul Tatiana Mistoi. (M.C.)


Datoriile catre farmacii, achitate


Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Gorj si-a achitat datoriile fata de farmacii. Aceasta a primit, in urma rectificarii bugetare, 70 de miliarde de lei vechi, dintre care 33 de miliarde de lei au fost alocate farmaciilor. Speranta Vina, directoarea CAS Gorj, a spus ca aceasta suma reprezenta o datorie din anul 2004, când farmaciile au eliberat medicamente gratuite si compensate peste valoarea contractata. „In prezent nu mai sunt datorii fata de farmacii. Speram ca aceasta stare de lucruri sa se permanentizeze. Nu mai sunt probleme in privinta eliberarii de medicamente compensate si gratuite“, a spus Nicolae Somanescu, directorul de relatii cu furnizorii din cadrul CAS Gorj. (A.I.)

Exit mobile version