Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Perdantii din PD Gorj, pe picior de plecare


Gruparea care a pierdut alegerile din cadrul Partidului Democrat Gorj isi cauta loc in alta formatiune politica. Nicolae Cilibiu, fost vicepresedinte al PD Gorj, spune ca nimeni nu va pleca de capul lui, grupul fiind cel care va decide. „Am primit oferte de la mai multe partide, inclusiv de la PSD“, a declarat Nicolae Cilibiu. La alegerile din 4 decembrie, acesta a facut parte din gruparea formata in jurul deputatului Marcel Romanescu, cea care a pierdut pe linie, toate posturile fiind câstigate de echipa secretarului de stat Ionel Mantog. Cilibiu spune ca grupul din care face parte va lua o decizie dupa Sarbatori. „Daca membrii PD considera ca nu mai au nevoie de serviciile noastre, sunt alte partide care ne apreciaza munca“, a spus Cilibiu. (R.S.)


Consilier judetean decedat


Consilierul judetean din Gorj Ion Balan, ales in urma cu un an pe listele PD, a murit marti, 13 decembrie. Decesul a survenit dupa mai multe saptamâni de spitalizare. Ion Balan avea 69 de ani, era pensionar, de profesie fiind economist. Cel mai probabil, locul acestuia in Consiliul Judetean Gorj ii va reveni inspectorului scolar general Liviu Andrei, care este urmatorul candidat pe lista Partidului Democrat in Gorj. (R.S.)


Piata de carti la Craiova


Primaria Craiova intentioneaza sa amenajeze anul viitor o piata de carti. Ideea apartine viceprimarului Sorin Iordache, care sustine ca in acest fel orasul va fi mai aerisit. Motivul pentru care municipalitatea s-a gândit sa implementeze aceasta idee il reprezinta vânzatorii de carti de pe Calea Unirii. „Este mai bine sa ii ducem pe toti intr-un loc amenajat. Probabil nu o sa le convina, deoarece nu o sa mai aiba acelasi vad, ca acum. Oricum, o sa identificam un teren pe o straduta bine pozitionata, nu foarte izolata. In acest fel, nici cei de pe Calea Unirii nu o sa mai stea in conditii proaste“, a spus Iordache. (R.M.)


 Prefectul Giugea – tare ca fularul!


Prefectul Giugea nu stie ca in Dolj mai sunt sinistrati pe care prima ninsoare ii va gasi sub cerul liber. Mult prea ocupat sa aleaga intre cariera politica si cea de inalt functionar de stat, Giugea a facut declaratii publice prin care raporteaza ca in Dolj s-a rezolvat situatia sinistratilor. Daca s-ar fi informat de la primarii peste care este prefect, ar fi aflat ca doua persoane din comuna Negoi, Leonica Dudea si Gheoghe Paraschiv, ale caror locuinte au fost afectate de inundatii, asteapta o mâna de ajutor din partea autoritatilor.


„Trebuie sa gasesc eu o solutie pentru o batrâna si un handicapat, acolo, o camera si un hol, ceva. Pâna la Sarbatori se rezolva“, a declarat Giugea dupa ce a aflat de la ziaristi ca nu are habar pâna unde tine judetul Dolj. Pâna acum, prefectul Giugea s-a dovedit tare ca fularul in deciziile pe care le-a luat si care priveau judetul pe care ar trebui sa inceapa sa-l conduca. (C.R.)


Peste pârâul Raznic nu se mai face pod


Podul de peste pârâul Raznic nu se mai construieste pentru ca s-a regularizat albia. Cu putin timp in urma, Consiliul Judetean Dolj a decis sa construiasca un pod peste pârâul Raznic in dreptul localitatii Predesti. Decizia a fost luata dupa inundatiile din toamna trecuta, consiliul disponibilizând un miliard de lei pentru constructia pe care trebuia sa o efectueze SC CIPROM SA. Intre timp, Apele Române au regularizat albia pârâului, astfel incât podul si-a triplat dimensiunea initiala, iar costurile estimate au ajuns la 4,5 miliarde de lei. Pentru ca nu a avut bani, consiliul judetean va rezilia contractul cu firma desemnata sa construiasca si va redistribui banii alocati pentru podul de peste pârâul Teslui si pentru consolidarea Drumului Judetean Craiova – Segarcea, in punctul Gura Vaii. (M.D.)

Exit mobile version