16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAccident mortal pe autostrada

Accident mortal pe autostrada

O femeie din Calafat – Dolj a murit si alte opt au fost ranite, dupa ce microbuzul cu care mergeau la Bucuresti s-a rasturnat pe autostrada Bucuresti – Pitesti.


Stela Stanciu, de 37 de ani, din municipiul doljean Calafat, insotita de opt prietene, a plecat luni noapte cu un microbuz Ford Transit pentru a face cumparaturi in complexul Europa din Capitala. In jurul orei 3.50, pe raza localitatii Domnesti – Ilfov, chiar in dreptul pasarelei spre Ciorogârla, microbuzul condus de Stela, la care era atasata si o remorca, a intrat in derapaj, s-a izbit de parapetul metalic de pe partea dreapta a drumului, dupa care s-a rasturnat.


In urma impactului, parbrizul masinii s-a spart, iar cioburile au omorât-o pe loc pe soferita Stela Stanciu. Celelalte opt femei aflate in microbuz – Maria A., de 53 de ani, Elisabeta M., de 50 de ani, Doina M., de 30 de ani, Ionica C., de 33 de ani, Virginia P., de 48 de ani, Maria I., de 58 de ani, Valerica M., de 38 de ani, si Nicoleta P., de 50 ani, toate din Calafat – au suferit diverse traumatisme care nu au necesitat insa internarea in spital.


Soferita nu avea permis corespunzator


Politistii de la Serviciul Politiei Rutiere Ilfov au stabilit ca accidentul s-a produs din cauza neadaptarii vitezei de deplasare la conditiile meteo – carosabil alunecos, acoperit cu portiuni de polei, soferita pierzând controlul asupra directiei de mers a microbuzului.


Stela Stanciu nu avea permis de conducere corespunzator vehiculului la volanul caruia se afla. Ea avea permis categoria „B“, obtinut in anul 1997, dar a condus un autoturism Ford Transit la care a atasat o remorca, pentru care avea nevoie de permis de conducere categoria D1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS