11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarul de la Castranova - banuit de fals

Primarul de la Castranova – banuit de fals

Marin Cioc, primarul de la Castranova, impreuna cu fratele sau sunt acuzati de juristii Prefecturii Dolj ca si-au insusit ilegal 15 ha de teren fara sa faca dovada posesiei inainte de colectivizare. Virgil Mihai, consilier local, se tine de mai mult timp de capul celor doi, dar abia acum i-a reusit figura.


Juristii Prefecturii Dolj, pe baza unei sesizari venite de la consilierul local Virgil Mihai, au facut un control al proprietatii funciare detinute de familia primarului Marin Cioc de la Castranova. „La prima vedere se pare ca lucrurile din sesizare sunt adevarate. Primarul Cioc si fratele sau au cerut reconstituirea proprietatii dupa tatal, respectiv bunicul lor. Dovada proprietatii a facut-o primarul cu o adeverinta din anul 1961 asupra careia juristii prefecturii au mari dubii ca ar fi autentica. Mai mult, pe fila din registrul agricol al tatalui lor este turnata cerneala astfel incât nu se mai poate vedea nimic. Se pare ca primarul si fratele sau si-au insusit ilegal cele 15 ha de teren, fapt pentru care, pentru lamurirea situatiei, am trimis dosarul la politie pentru verificare“, a spus subprefectul Ion Groza.


Registrul agricol, naclait in cerneala


In anul 1991, primarul Marin Cioc a facut cerere de reconstituire a dreptului de proprietate dupa tatal sau, Smarandache Cioc. Dovada proprietatii a facut-o cu adeverinta nr. 331 din anul 1961 de la GAS Castranova, raionul Caracal, regiunea Oltenia. I s-a aprobat atunci reconstituirea pentru 10,5 ha de teren. Fratele sau, Ion Cioc, a cerut si el 5,35 ha de teren dupa bunicul sau, Constantin Cioc, si i s-a aprobat. Au primit titluri de proprietate si de atunci muncesc pamântul pentru care au acte de proprietate. In legislatura trecuta, primarul a mai fost reclamat de oamenii din comuna ca si-ar fi insusit mai mult pamânt decât i se cuvenea, dar lucrurile au ramas la fel. Anul acesta, consilierul local PNL, Virgil Mihai, a facut o noua sesizare, reclamând aceeasi problema, si la un prim control nu s-a depistat nimic. In luna octombrie s-a dispus de la prefectura alt control, care a stabilit ca retrocedarea pentru familia Cioc ar putea fi ilegala pentru ca s-a gasit fila din registrul agricol al tatalui fratilor Cioc intinata in cerneala, nu s-a gasit nici un rol deschis in registrul agricol pe numele bunicului fratilor, stampilele de pe adeverintele cu care probeaza primarul proprietatea sunt suspecte de fals etc. „Pentru ca lucrurile constatate la Castranova tin de penal, nu ne-am permis sa ne pronuntam pâna când politia nu va cerceta cazul“, a spus Eugen Marinescu.


Primarul sustine ca i-au facut-o dusmanii din primarie


Primarul Cioc se crede persecutat pentru ca a câstigat sistematic toate alegerile pentru functia de primar care s-au desfasurat la Castranova. „De obicei, in preajma alegerilor am fost tot timpul reclamat. Contracandidatii mei la functia de primar credeau ca daca-mi fac un dosar penal ma obliga sa nu mai candidez. Eu m-am judecat cu cei care m-au reclamat asta-vara la Judecatoria Craiova si am câstigat. Au declarat recurs si la tribunal a ramas ca la judecatorie. In urma cu doua luni s-a terminat procesul si, daca au vazut ca nu le-a reusit, m-au reclamat din nou. Pe mine nici nu ma cunoaste domnul subprefect si m-as fi asteptat ca in urma reclamatiei sa ma cheme la dânsul si sa ma intrebe daca ce a reclamat colegul sau de partid este adevarat. Nu s-a intâmplat acest lucru. Nu eu am pus cerneala pe fila din registrul agricol si am vazut si eu o data cu juristii care au facut controlul. Nici nu ma mir ca de data asta m-au lucrat cum se cuvine“, a spus Marin Cioc.


Daca primarul va fi gasit sau nu vinovat ramâne sa se pronunte politia si Parchetul. Pâna atunci, nu putem sa nu ne intrebam de ce timp de 15 ani nici un functionar al Primariei din Castranova nu a facut o sesizare la Parchet sau la alt organ de ancheta?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS