Dependenti de chitara

Autori


Sunt doi adolescenti de 15 ani, elevi ai Liceului de Arta „Marin Sorescu“ din Craiova. Sunt pasionati de chitara, iar premiile strânse la concursurile nationale si internationale i-au facut celebri.

Alexandru Munteanu si Tudor Irimescu sunt doi dintre elevii formati in „pepiniera de câstigatori“ a Liceului de Arta „Marin Sorescu“. Fie ca este vorba de un talent descoperit la o vârsta frageda sau mai târziu, in clasele gimnaziale, pentru ambii chitara este pasiunea vietii. Sunt increzatori in fortele proprii, extrem de maturi pentru cei 15 ani pe care ii au, dar sunt in acelasi timp modesti si timizi. Cu greu reusesc sa vorbeasca despre ei.

Sustin insa ca atunci când urca pe scena tracul si emotiile dispar. Au devenit foarte buni prieteni in viata de zi cu zi, iar pe scena formeaza un duet de exceptie. Fiecare are pasiunile si inclinatiile lui, sunt atrasi de genuri muzicale diferite, insa impreuna pot cânta orice stil.

Premii la concursuri nationale si internationale

Elevul Alexandru Munteanu a descoperit destul de târziu chitara. Era deja in clasa a VI-a. In numai trei ani a reusit insa sa desluseasca tainele instrumentului si sa participe la concursuri nationale si internationale. „Imi place foarte mult genul flamenco si jazzul, sunt extrem de atras de aceasta muzica. Impreuna cu Tudor, in concursuri, pe scena, cântam insa doar jazz si muzica clasica“, a povestit Alexandru. Spre deosebire de colegul sau, Tudor face chitara de la noua ani. Provine dintr-o familie de artisti, tatal acestuia fiind celebrul plastician Irimescu. In clasa a V-a a inceput sa participe la primele lui concursuri nationale, in scurt timp mergând si la cele internationale. A luat premiul I la olimpiadele zonale.

Duetul Alexandru Munteanu-Tudor Irimescu participa la spectacole de aproximativ un an de zile, insa faima lor a depasit granitele tarii. La sfârsitul acestei saptamâni cei doi adolescenti vor pleca la un concurs international sustinut la Bucuresti, unde participa, alaturi de ei, peste 25 de concurenti.


Sase ore de repetitii

In ciuda pasiunii pentru muzica si a faptului ca isi dedica majoritatea timpului pentru deslusirea tainelor portativului, cei doi sunt si foarte buni la invatatura. Tudor Irimescu a intrat in acest an primul pe lista la Liceul de Arta. In clasele V-VIII a avut o singura medie generala de 9, la biologie, in rest numai de 10. „Ne pregatim aproximativ sase ore zilnic, apoi venim la scoala unde avem ore dupa-amiaza. Ne facem insa timp si pentru prieteni sau calculator sau baschet“, a spus Tudor.

Talentul cere investitii

Adolescentii stiu foarte bine drumul pe care il au de urmat. Prioritare sunt concursurile, apoi sa intre la Conservator, iar daca „au bafta“, sa prinda o bursa in strainatate. Ca orice pasiune, visul de a fi un chitarist bun implica si cheltuieli exagerate. „O chitara clasica, de serie, costa peste 20 de milioane de lei. Sunt mândru de performantele elevilor mei. Peste 14 premii câstigate la concursuri nationale. Alexandru si Tudor sunt doi dintre copiii mei talentati, dar prea modesti pentru performantele pe care le-au realizat. Ma supar de multe ori pe ei si ii cert pentru ca sunt copii cu o cultura generala bogata, dar care comunica foarte putin“, a spus George Mitrache, profesor la clasa de chitara din cadrul Liceului de Arta „Marin Sorescu“ din Craiova. Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 13 decembrie 2005

Actualitate

» Târgul Romanesti, desfiintat in trei zile
» Craniu urias de animal preistoric descoperit in Gorj
» Adjunctul Afacerilor Interne, pe mâna cu politistii corupti

Local

» Fara apa potabila de Sarbatori
» Elevii, supravegheati de jandarmi si politisti comunitari
» Concert de colinde la Universitate
» România, la ruleta financiara a UE
» Orasul Motru – revendicat in intregime
» Echipa liberala la UCB Târgu Jiu
» Scurte stiri
» Gigioc, Ciovica si Enriko ramân dupa gratii
» Autocar cu 50 de români – in flacari

Dolj

» Scurte stiri
» Sinistratii din Negoi, la mâna primariei
» Odolbasa „rupe“ 20 de organizatii de la PRM
» Doljul a condus regiunile din Europa de Sud-Est
» Accident mortal pe autostrada

Gorj

» Inspectoratul cere desfiintarea bodegilor din jurul scolilor
» Proxeneti trimisi in judecata
» Politistii se tem de cazul Mischie

Sport

» Saceanu, confirmare… pe jumatate
» Schimbam scorul cu Philips?
» Gabriel Apetrei este bun de plata
» România, über alles

Bani & Afaceri

» Doctorita Ghenoiu, urmarita penal
» Minerii din puscarie au primit pachete de Sarbatori
» Pensionarii primesc bani mai multi
» Mercedes clasa GL – lux si confort pe patru roti
» Tango T600 – „piticul american“ de 99 cm latime

Magazin

» Cum mascam bucataria din garsoniera
» Amaryllis – un crin american
» Marmura, un material aristocratic
» Sfaturi practice
» RETETA SAPTAMÂNII
» Botinelli a venit in Craiova
» Confort versus „la moda“
» Extravaganta si rafinament prin incaltaminte
» Paris Hilton, criticata de proprietarii de câini
» Sarah Jessica Parker nu este pasionata de cumparaturi
» Colin Firth lupta pentru eradicarea saraciei
» Elvis, preferatul britanicilor
» Farrell – internat la dezintoxicare
» Scurte stiri
» IA TE UITA!
» Bancul zilei
» Utile Craiova
» Intreruperi programate
» AUDIENTE
» Fereşte-te de radar!
» Picatura de cunoastere

Top