27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevii adventisti refuza sa recupereze orele sâmbata

Elevii adventisti refuza sa recupereze orele sâmbata

In urma grevei profesorilor, care a durat trei saptamâni, elevii au intrat intr-un program special de recuperare a orelor pierdute. Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Dolj se plânge ca mai multi elevi refuza sa intre sâmbata la clase, motivând ca sunt adventisti, iar religia nu le permite acest lucru.


„Nu avem o statistica exacta cu numarul elevilor adventisti. La nivelul judetului, cred ca sunt câteva sute de elevi. Pentru ei va fi foarte greu sa recupereze materia si cu atât mai mult pentru sustinerea tezelor. Recuperarile vor dura pâna in aprilie, iar materia pe care o vor pierde elevii adventisti este destul de stufoasa si foarte greu de asimilat“, a declarat ieri Cristina Chirigiu, inspector scolar adjunct in cadrul Inspectoratului Scolar Dolj. Aceasta a mai spus ca elevii adventisti nu pot fi obligati in vreun fel sa vina sâmbata la ore si ca, raportat la numarul total al elevilor doljeni, numarul celor de aceasta religie este mic, astfel incât procesul de recuperare a materiei nu va fi afectat la nivelul judetului Dolj.


La rândul ei, inspectorul-sef al ISJ, Diana Busoi, a declarat ca nu stie modalitatea aleasa de comisia paritara, intrunita la nivelul scolii, prin care vor fi recuperate orele pierdute din cauza grevei. Aceasta a precizat ca in perioada urmatoare inspectorii vor verifica pe teren daca profesorii au tinut orele pentru recuperarea materiei scolare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII