17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovenii nu vor avea parte de petarde si pocnitori

Craiovenii nu vor avea parte de petarde si pocnitori

Agentii economici care comercializeaza petarde, pocnitori si artificii, au fost luati de ieri in vizorul reprezentantilor Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) si ai Biroului Arme, Explozibil si Substante Toxice, din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dolj. Desi pâna acum acestia nu au gasit nici un comerciant care sa incalce legea, ei vor continua controalele pe toata perioada Sarbatorilor.


„Noutatea din acest an este ca vânzarea de petarde si pocnitori nu se va mai face catre persoane fizice. Doar agentii economici au voie sa le distribuie si doar altor societati care au ca profil organizarea de spectacole“, a precizat Nicolae Paducel, inspector in cadrul ITM Dolj.


Astfel, nu vor mai fi intâlniti vânzatorii de petarde de la colt de strada sau de la masutele din piete. Cel putin asa sustin organele responsabile cu aplicarea legii.


Ca sa fie sigur ca petardele si pocnitorile nu se vor mai gasi la vânzare in pietele din oras, viceprimarul Sorin Iordache a decis sa nu mai fie eliberate autorizatii in aceasta perioada.


„Am vorbit cu directorul de la Administratia Pietelor si Târgurilor, Gheorghe Calinoiu, si i-am transmis noile prevederi ale Legii nr. 262/2005. Pentru a fi siguri ca anumite persoane nu se vor aciua prin piata sa vânda acest gen de material explozibil, vom face o adresa catre Politia Comunitara, pentru ca si acestia sa faca verificari“, a concluzionat Iordache.


Persoanele care vor fi prinse vânzând petarde si pocnitori risca sa fie sanctionate cu amenzi care variaza intre zece si 75 de milioane de lei.


Comisarul Constantin Stoiculescu, seful Biroului Arme, Explozibil si Substante Toxice din cadrul IJP Dolj, a declarat ca, in acest an, numarul societatilor autorizate pentru vânzarea petardelor, pocnitorilor si artificiilor este de 30.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII