Acasă Local Mastino Napoletano, o rasa canina de paza

Mastino Napoletano, o rasa canina de paza

Pentru cei care nu au auzit prea multe despre rasa Mastino Napoletano, specialistii spun ca un asemenea exemplar canin este un protector de nadejde.


Acest câine masiv, impunator, cu aspect fioros, cu pielea foarte curata, este intotdeauna protector si extrem de atasat de stapânul sau si de familia acestuia. Insa, spre deosebire de alte rase canine, Mastino Napoletano nu este din cale afara de activ. Câinii din aceasta rasa sunt somnorosi peste masura.


„Acest câine doarme cel putin 12 ore din 24. Dupa o ora de plimbare, se reintoarce in „patul“ sau. Iar când sforaie, atunci sa te tii“, a precizat Adrian Dinu, medic veterinar.


Tot din cele spuse de medic, pe cât este de somnoros, pe atât de repede trece de la o extrema la alta. Daca este nevoie, poate sari in picioare pentru a cerceta fara frica ungherele camerei. In mod clar, este un câine alaturi de care se poate dormi si merge fara frica, deoarece nimeni nu poate patrunde in casa fara stirea lui, fiind un animal de paza perfect.


Din nefericire, spun medicii, aceasta rasa are adesea probleme de sanatate, cele mai frecvente fiind afectiunile ochilor, care se infecteaza usor. Din când in când pot aparea si probleme ale oaselor, cauzate de cresterea spectaculoasa a masei musculare, drept pentru care acestui câine i se da foarte mult lapte.

Exit mobile version