8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRegia de Termoficare, pasuita de CET Craiova II

Regia de Termoficare, pasuita de CET Craiova II

Regia Autonoma de Termoficare Craiova a facut o noua intelegere, saptamâna trecuta, cu reprezentantii CET Craiova II. Dupa ce in acest an regia nu a reusit sa achite o suma considerabila catre furnizorul de abur, CET Craiova II a amenintat ca nu isi va mai onora obligatiile. Pusa in situatia de a nu mai asigura agent termic, pentru consumatorii craioveni, regia a decis, pe 23 noiembrie, debransarea scarilor de bloc cu datorii foarte mari. Rezultatul nu s-a lasat asteptat, deoarece incasarile regiei au crescut la sase miliarde de lei zilnic.


„Am avut surpriza sa recuperam, pâna in prezent, aproximativ 20 de miliarde de lei. Suma este semnificativa, mai ales ca in aceeasi perioada a anului trecut abia daca incasam un miliard pe zi“, a precizat viceprimarul Sorin Iordache.


Pentru a fi siguri ca reprezentantii CET Craiova II nu isi vor lua in serios „promisiunea“, conducerea primariei a stabilit la sfârsitul saptamânii trecute o intâlnire cu acestia.


„Au venit primarul Antonie Solomon, cei doi viceprimari, dar si conducerea regiei pentru a gasi o solutie de compromis. In urma negocierilor purtate, am fost de acord sa le intocmim un nou grafic de plata. Dupa parerea noastra, nu le va fi prea greu sa il respecte“, a afirmat Constantin Balasoiu, directorul CET Craiova II.


In aceasta situatie, regia este obligata sa plateasca, pâna pe 25 decembrie, minimum 60 de miliarde de lei. Daca isi va respecta obligatia, urmatorul termen la care trebuie sa achite inca 100 de miliarde de lei este sfârsitul lunii ianuarie 2006.


„Speram sa nu se incalzeasca prea mult vremea, pentru ca rau-platnicii vor uita ca trebuie sa plateasca. Atunci când e frig, vin tot mai multi consumatori sa isi achite restantele la intretinere, pentru ca nu pot sa stea in frig. Regia are in prezent o datorie catre CET Craiova II de 640 de miliarde de lei, dar a platit trei miliarde zilnic de pe 23 noiembrie“, a incheiat viceprimarul Iordache.


In cazul in care regia nu va plati sumele stabilite, Constantin Balasoiu a declarat ca va fi reluata procedura de somare, putând sa se ajunga la intreruperea caldurii la consumatorii craioveni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII