13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNicolae, fratele sarac al lui Mos Craciun

Nicolae, fratele sarac al lui Mos Craciun

A trecut si noaptea de 5 spre 6 decembrie si o data cu ea emotiile piticilor care si-au curatat si lustruit ghetutele de cu seara si le-au pus la usa, doar, doar o veni Mos Nicolae si le-o umple conform listei. Sân Nicoara (cum i se mai spune Sfântului Nicolae), la rândul lui, nu i-a dezamagit si a impartit daruri dupa posibilitati. Cum obiceiul banutilor strecurati in causul ghetelor a fost uitat de mult, mezinii craiovenilor s-au ales cu dulciuri si portocale. Cei mai norocosi au primit si jucarii, desi comerciantii erau ieri nemultumiti de vânzarile inregistrate. „Pretul la jucarii este acelasi ca si anul trecut, insa vânzari nu am prea avut. Daca in 2004 am fost patru persoane la stand si abia am facut fata, acum oamenii au venit, s-au uitat, dar vânzarile au fost slabe“, a declarat patroana unui magazin de jucarii. In magazinele in care s-a mai vândut câte ceva, au avut prioritate jucariile pentru copii pâna in cinci ani. „S-au vândut in special jucariile ieftine. Pentru baieti, au fost achizitionate in special masinute teleghidate, iar pentru fetite seturi de bucatarie si papusi ieftine“, a afirmat Alina, vânzatoare intr-un magazin cu jucarii.


Dulciurile, la mare cautare


Cu toate ca bugetul mosului a fost evident micsorat, dulciurile au fost la mare cautare, ca si jucariile din magazinele mari si centrele comerciale. „Am observat o crestere considerabila a fluxului de clienti, in special la acest sfârsit de saptamâna. Se pare ca avem copii foarte cuminti, intrucât a existat câte o atentie in cosurile majoritatii cumparatorilor, printre care jucarii si articole de imbracaminte. S-au cumparat insa in special dulciuri, preferate fiind pachetele cu dulciuri asortate“, a declarat Antoneta Gales, purtator de cuvânt Selgros Craiova.


„Mos Nicolae e si el salariat, asa ca e putin mai sarac si vine doar cu dulciuri si portocale. Vor lipsi atât jucariile, cât si batul. Mos Craciun va fi insa mai bogat, pentru ca ia salariul pe 15 decembrie si va avea mai multi bani“, a declarat Maria P., o mamica plecata la cumparaturi. Alta mamica a spus ca fetita ei va primi, pentru ca a fost cuminte, pe lânga dulciuri, si doua papusi pe care Mos Nicolae le-a achizitionat din timp din centrele comerciale deoarece sunt mai ieftine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS