5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBataie pe biletele de tratament

Bataie pe biletele de tratament

Sute de craioveni au luat cu asalt ieri-dimineata Casa Judeteana de Pensii Dolj pentru a-si depune dosarul in vederea obtinerii unui bilet de tratament cu reducere sau chiar gratuit, in functie de valoarea pensiei, intr-o statiune balneara.


Casa Judeteana de Pensii (CJP) Dolj a fost asaltata de sute de pensionari atât din Craiova, cât si din comunele judetului. Pensionarii s-au aratat extrem de nemultumiti, deoarece in prima zi de primire a dosarelor, la ora deschiderii institutiei, pe liste erau deja trecute peste 1.000 de persoane.


„Stiam ca data de 5 decembrie este prima zi in care se primesc dosarele. Când am venit de dimineata, la ora 7.00, am avut marea surpriza sa descopar ca pe liste sunt deja trecute sute sau chiar mii de persoane. Directoarea institutiei, daca era corecta, trebuia sa nu accepte sa faca alte liste inaintea datei oficiale anuntate pentru depunerea dosarelor“, a mentionat Maria Gâdea, pensionara care doreste sa obtina un bilet de tratament in statiunea Buzias, pentru luna iunie.


Pensionarii, vinovati de invalmaseala creata


Reprezentantii CJP Dolj au mentionat ca vinovati de aglomeratia produsa in fata institutiei sunt chiar pensionarii care se inghesuie inca din prima zi pentru a-si depune actele. Directoarea CJP Dolj a precizat ca multi dintre acestia nu au avut rabdare si au venit aici inca de duminica dupa-amiaza.


„Duminica seara, gardianul institutiei m-a sunat si mi-a spus ca in fata Casei de Pensii s-au adunat sute de pensionari, hotarâti sa ramâna peste noapte pentru a-si pastra rând. Atunci am venit special de acasa si i-am trecut pe liste pe cei prezenti pentru a-i convinge astfel sa plece la casele lor. Desi le-am explicat de nenumarate ori ca termenul de depunere a dosarelor pentru biletele de tratament de la vara este pâna in luna mai, oamenii se inghesuie din prima zi“, a spus Ileana Ciutan.


Reprezentantii CJP Dolj au precizat ca au incercat anii trecuti mai multe variante pentru primirea actelor necesare eliberarii biletelor de tratament in statiuni balneare, prin posta sau cu programari, dar nu au avut succes. Din cele mentionate de acestia, biletele de tratament pentru anul viitor nu au ajuns inca la institutie, necunoscându-se nici pâna in prezent numarul lor exact. Ieri, la prânz, numarul pensionarilor care se inscrisesera pe liste pentru obtinerea unui bilet de tratament se ridica la aproximativ 2.000.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS