7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCadouri pentru copiii sinistratilor din Sopot

Cadouri pentru copiii sinistratilor din Sopot

Mos Nicolae nu i-a uitat pe copiii sinistratilor din zonele calamitate de inundatii: comuna Sopot si satele apartinatoare acesteia.


Prin „sosirea“ lui Mos Nicolae, sâmbata, 3 decembrie, in comuna doljeana Sopot si in satele apartinatoare acesteia – Belot, Bascov si Pietroaia – o raza de speranta a inmugurit in sufletul copiilor sinistratilor.


Când nimanui din aceasta zona calamitata, „lovita“ pentru a treia oara intr-un an de inundatii, nu-i mai sta gândul la Sarbatorile de iarna care bat la usa, cadrele didactice de la Scoala coordonatoare cu clasele I-VIII din localitatea Belot au luat locul Mosului, oferindu-le daruri copiilor de toate vârstele. Peste 240 de plasute care contineau dulciuri, fructe, alimente si chiar articole de imbracaminte, fiecare in valoare de aproximativ un milion de lei, bani strânsi cu ajutorul oamenilor de bine, au fost impartite cu acest prilej. „Aceasta actiune a avut un singur scop. Acela de a readuce, cel putin pentru o clipa, zâmbetul pe chipurile impietrite de necazuri si lipsuri ale acestor copii. Sunt micuti ale caror familii nu se mai gândesc de mult la Sarbatorile de iarna, ci la cum sa-si refaca gospodariile dupa inundatiile care s-au abatut in repetate rânduri peste ei“, a spus consilierul educativ al unitatii de invatamânt, profesoara Melania Jacob Calcinoschi, coordonatorul principal al programului.


Mai exista oameni de bine


In organizarea actiunii, alaturi de consilierul educativ al institutiei de invatamânt s-au implicat si alti dascali ai scolii: invatatoarea Madalina Patrascu, directorul unitatii de invatamânt, prof. Marian Militaru, precum si numerosi oameni de bine care au dorit sa ramâna anonimi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS