7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTraficante de carne vie arestate

Traficante de carne vie arestate

Parcarile turcesti de pe E 81 sunt catalogate ca fiind principalele puncte din care membrii retelelor de traficanti racoleaza tinerele.


Fetele care au ajutat de identificarea unei importante parti din filiera internationala au fost duse pentru a se prostitua in Slovenia. Desi faceau parte din „pepiniera“ de pe Valea Oltului, tinerele au crezut ca vor munci cinstit in strainatate. Cele care s-au ocupat de racolarea fetelor sunt Gabriela Radescu, de 33 de ani, si Valentina Croitoru, de 52 de ani, mama si fiica, ambele din Râmnicu Vâlcea. Reteaua, care cuprinde si membri internationali, functiona inca din 1995 si se afla in atentia oamenilor legii. Surse neoficiale afirma ca inainte sa ocupe un loc mai important in retea, Gabriela Radescu a fost si ea prostituata. Cele doua traficante le promisesera fetelor câstiguri lunare cuprinse intre 800 si 1.000 de euro.


Pasibile de inchisoare


In prezent, femeile se afla in arestul politiei, iar ancheta este continuata de procurorii de la Parchetul de pe lânga Tribunalul Vâlcea. Organele de cercetare penala nu au dat mai multe amanunte, intrucât nu a fost realizat rechizitoriul.


Politistii vâlceni spun ca Valea Oltului, respectiv E 81, reprezinta o importanta zona din tara din care traficantii racoleaza fetele. „Se poate vorbi in acest caz despre prostitutie si chiar proxenetism. Tinerele cad prada traficantilor din Vâlcea, insa se dovedeste pe parcurs ca filierele nu cuprind numai români“, a precizat comisarul-sef Adrian Cazan, seful IJP Vâlcea.


Politistii vâlceni afirma ca tot mai multe tinere sunt pacalite prin intermediul anunturilor de mica publicitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS