Acasă Local IML Craiova ii insala pâna si pe morti

IML Craiova ii insala pâna si pe morti

O craioveanca ii acuza pe angajatii Institutului de Medicina Legala Craiova ca au tras-o pe sfoara, luându-i degeaba banii pentru imbalsamarea sotului decedat.


Mariana Eugenia Enache, de 50 de ani, din Craiova spune ca sotul sau, Marin Enache, a murit in urma cu o saptamâna. Decesul a avut loc in timp ce barbatul se afla la serviciu, iar corpul neinsufletit al acestuia a fost dus la Spitalul „Victor Babes“ din Craiova, fiind cea mai apropiata unitate sanitara. A doua zi, craioveanca a mers la morga spitalului pentru a asista la autopsia si imbalsamarea sotului. Ea spune ca a platit in prealabil la Institutul de Medicina Legala (IML) Craiova pentru necropsie, pentru eliberarea certificatului constatator al decesului, dar si taxa pentru imbalsamare de 757.000 de lei vechi. „Am platit pentru imbalsamare peste 700.000 de lei. Suma este mica, dar faptul in sine este strigator la cer. Stând acolo, am avut curajul sa privesc in timp ce ii faceau autopsia. M-am tot uitat, dar nu am vazut sa-l fi imbalsamat si nici a formol nu mirosea. Am intrat la morga si am intrebat ce se intâmpla. Mi-au aratat o cutie ruginita si mi-au spus ca i-au pus, dar ca nu am vazut eu. Nu stiu numele autopsierului, ca nu au vrut sa mi-l spuna, dar pâna la urma cei de la spital au recunoscut ca nu au pus formol si i-am prins cu sticla de formol ascunsa dupa usa. Am platit din nou si a venit cineva acasa de l-a imbalsamat, sa nu fuga rudele si colegii de el, macar acum pe ultimul drum“, a spus Eugenia Enache. Femeia mai spune ca nu conteaza banii pe care i-a dat, ci vrea sa-i avertizeze pe cei care vor apela, la nevoie, la serviciile IML Craiova.


Autopsierul va fi sanctionat


Suparata, craioveanca a mers la IML Craiova sa ceara socoteala celor care au inselat-o. Nici aici nu a putut afla numele autopsierului, dar a obtinut altceva. Insasi directoarea institutului, Roxana Zavoi, i-a restituit contravaloarea taxei pentru imbalsamarea ce trebuia efectuata chiar de unul dintre subalternii sai. „Mi-a platit directoarea banii respectivi, de la ea din portofel, dupa care m-a rugat sa nu mai fac vâlva. Si-a dat seama ca unul dintre angajati a gresit“, a sustinut Eugenia Enache. Directoarea IML Craiova spune ca lucrurile au stat intocmai cum le-a relatat femeia si ca va lua masuri fata de autopsierul neglijent. „Intr-adevar, am scos banii din portofel si i-am platit, pentru ca dânsa era interesata de bani… A fost un incident, iar autopsierul va fi sanctionat pentru aceasta greseala“, a declarat Roxana Zavoi.

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version