22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAgentul Tanasie - 0,70 la mie

Agentul Tanasie – 0,70 la mie

Un agent din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Dolj – Sectorul Politiei de Frontiera Bechet a provocat, marti seara, un accident de circulatie, din cauza neatentiei in conducere. In jurul orei 19.45, agentul de politie Aurelian Tanasie, de 36 de ani, aflat la volanul unui autoturism Dacia 1310 cu numarul de inmatriculare DJ-69-MIC, se deplasa pe DN 55, pe raza orasului Bechet, dinspre port catre oras. Incercând sa evite o caruta care a aparut de pe un drum lateral, politistul de frontiera a pierdut controlul volanului, oprindu-se cu masina intr-un parapet de protectie de pe marginea drumului. In urma impactului, Tanasie a scapat doar cu spaima, dar si cu masina „sifonata“.


Politistul de frontiera a parasit locul accidentului


Un echipaj al Politiei Rutiere din localitate a sosit imediat la fata locului pentru efectuarea cercetarilor. „Cu aceasta ocazie, echipajul i-a pus in vedere agentului de politie de frontiera sa nu paraseasca locul accidentului, dar acesta a motivat faptul ca are unele probleme personale de rezolvat si trebuie sa plece, urmând a se prezenta ulterior la Politia Orasului Bechet“, a mentionat subinspectorul Danut Rudareanu, purtatorul de cuvânt al IJPF Dolj.


Intr-adevar, politistul de frontiera s-a prezentat in fata politistilor de la Circulatie, insa dupa circa doua ore si jumatate. „In momentul prezentarii la sediul politiei, agentul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul ca acesta a consumat bauturi alcoolice intr-o concentratie de 0,70 mg/l alcool pur in aerul expirat“, a precizat subinspectorul Rudareanu. Politistul de frontiera Aurelian Tanasie a fost condus la spital, unde i s-a recoltat sânge in vederea stabilirii exacte a alcoolemiei, alegându-se cu un dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului. Politia de Frontiera a demarat, de asemenea, o ancheta interna in acest caz, urmând ca, la finalizarea cercetarilor, sa fie luate masurile corespunzatoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS