9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO spargere cu controverse

O spargere cu controverse

Hotii care au jefuit institutia au luat inclusiv banii adunati de la angajati pentru sinistratii ramasi fara locuinte in urma inundatiilor din acest an.


De mai bine de o luna, in rândul angajatilor Directiei Sanitar-Veterinare (DSV) Dolj exista o atmosfera incordata. Situatia a fost cauzata de disparitia din fisetul directorului adjunct al DSV Dolj a unei parti din banii dati de salariatii institutiei pentru a-i ajuta pe sinistrati.


Contributii pentru sinistrati


In luna mai a acestui an, angajatii DSV Dolj au avut initiativa de a contribui cu bani pentru sinistrati. Sumele variau de la 200.000 – 300.000 pâna la 1.000.000 de lei, in functie de venitul fiecaruia. Fiind vorba de zeci de angajati, la DSV s-a adunat o suma frumusica. „Acesti bani au fost preluati de la casier de directorul adjunct, dr. Costica Retea. Toata lumea a crezut ca banii au ajuns unde trebuia, pâna pe 26 octombrie 2005. Noaptea a fost sparta Directia Sanitar-Veterinara. A doua zi, dr. Retea a declarat ca i s-a furat suma de 17.000.000 de lei din banii sinistratilor. Ce cautau banii sinistratilor la acea data la dr. Retea, când noi, din salarii de patru-cinci milioane, am dat din putinul nostru pentru cei amarâti si batuti de soarta?“, se intreaba mai multi angajati ai DSV Dolj, care au dorit sa ramâna sub protectia anonimatului.


Spargere sub „paza“ politiei comunitare


Intr-adevar, in noaptea de 26 spre 27 octombrie a avut loc o spargere la sediul DSV Dolj. In timp ce cladirea era „pazita“ de un politist comunitar, hotii au urcat pe burlanul de scurgere a apei si au patruns in cladire fortând o fereastra de la etajul intâi. Spargerea, ramasa pâna acum cu autori necunoscuti, este interesanta in felul ei. Hotii au fortat brutal, probabil cu o ranga, usile de la birourile sefilor si au scotocit dupa bani. „Nu s-au atins de computere, radiocasetofoane sau combine muzicale ori alte lucruri de valoare. Au cautat doar bani. Din fisetul meu au luat vreo 30 de milioane, bani pe care ii aveam si eu ca un fel de rezerva, iar din biroul directorului adjunct au luat 17 milioane, banii adunati de la medicii veterinari pentru sinistrati“, a precizat dr. Andrei Butaru, directorul DSV Dolj. Cazul se afla si acum in atentia lucratorilor Sectiei 2 Politie Craiova.


Directorul adjunct va pune la loc banii furati


Directorul adjunct Costica Retea sustine ca are o explicatie cât se poate de clara si plauzibila pentru faptul ca a tinut la el banii adunati pentru sinistrati: „In nici un caz nu voiam sa iau eu banii, asa cum am auzit ca insinueaza unii. Explicatia e simpla: am tinut banii la mine pentru ca in ziua urmatoare trebuia sa ma intâlnesc cu alti medici veterinari, care urma sa contribuie si ei. Abia când se strângeau toti banii, urma sa ii dau domnului director Butaru pentru a-i depune la prefectura. Dar s-a intâmplat sa aiba loc spargerea…“.


La rândul lui, directorul Andrei Butaru a spus: „Au ajuns unii sa sustina ca doctorul Retea a simulat spargerea pentru a-si insusi el cele 17 milioane, or asta e chiar culmea! Pai, 17 milioane are el salariul lunar, asa ca nu avea nevoie de banii astia. Asta este, a avut loc spargerea, iar banii i-au fost luati din fiset. O sa-i puna la loc si gata“. Directorul DSV Dolj a tinut sa-i linisteasca pe acei subalterni care mai cred ca banii dati de ei pentru sinistrati n-au ajuns unde trebuie: „Banii adunati de la angajati pâna in luna iulie inclusiv, in suma de 37.450.000 de lei, i-am depus chiar eu la Prefectura Dolj si am intocmit un proces-verbal in acest sens, pe care l-a semnat de primire subprefectul Ion Groza. Cei care au disparut sunt adunati dupa aceasta data si o sa fie pusi la loc de doctorul Retea“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS