14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalIn 2006, iluminat stradal in zona Izvorul Rece

In 2006, iluminat stradal in zona Izvorul Rece

Pâna in aceasta luna, SC Luxten SA nu a reusit sa isi indeplineasca toate obligatiile care ii reveneau in baza contractului de delegare a serviciului de iluminat public, incheiat cu Consiliul Local (CL) Craiova.


In cel de-al doilea act aditional, semnat la inceputul acestui an, firma Luxten se angaja sa execute lucrari de iluminat public in mai multe zone din Craiova. Printre acestea se numarau zona Izvorul Rece, respectiv DN 6, Craiova – Filiasi, si zona Aeroport, DN 65, Craiova – Slatina. Actiunea de introducere a iluminatului in zonele amintite a fost insa ingreunata din cauza ca nu a fost definitivata configuratia Centurii de Nord a Craiovei. In aceste conditii, nici amplasarea stâlpilor de beton nu a mai fost posibila.


Realizarea obiectivelor, stabilite in cel de-al doilea act aditional, era prevazuta pâna la sfârsitul acestui an. Suma pe care CL Craiova trebuia sa o achite catre firma Luxten pentru extinderea retelei de iluminat public era de 1.586.622 euro, fara TVA.


Vazând ca nu pot respecta termenele, reprezentantii societatii au trimis la inceputul acestei luni, catre Primaria Craiova, o adresa in care cereau reprogramarea pentru anul 2006 a sumei de 34.412 euro, fara TVA. Aceasta reprezinta valoarea totala a lucrarilor care trebuia efectuate in zona Izvorul Rece, unde urma sa fie cheltuiti 19.749 euro, fara TVA, si Aeroport – 14.663 euro, fara TVA.


Lucrarile de pe Centura Nord Craiova urmeaza sa fie finalizate in luna septembrie 2006. Din aceasta cauza, si lucrarile de introducere a iluminatului stradal, in cele doua zone, vor fi terminate, cel mai probabil, la sfârsitul lunii decembrie 2006. Pentru a finaliza contractul, SC LUXTEN SA are insa nevoie de acordul CL Craiova, care se intâlneste in sedinta din 30 noiembrie 2005.


Redistribuirea sumei de 34.412 euro, fara TVA, nu va afecta insa bugetul CL Craiova pentru anul 2006, deoarece plata prestatiilor se face esalonat, pâna in februarie 2013.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS