13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAfacere pe banii comunitatii din Motru

Afacere pe banii comunitatii din Motru

SC REZOPREST SA, intreprindere de prestari servicii, a incheiat in anul 1996 un proces-verbal cu Primaria Motru, prin care aceasta era de acord cu „darea in administrare a serviciului de canalizare a orasului“ catre SC REZOPREST SA Motru, pe timp de … si aici intervine anomalia. Cei care au condus atunci orasul sustin ca in procesul-verbal era trecuta perioada de cinci ani, iar cei de la SC REZOPREST SA ar fi modificat durata in 15 ani. Pâna in acest an, Primaria Motru s-a judecat de câteva ori cu SC REZOPREST SA pentru anularea acelui proces-verbal, dar tot de atâtea ori a pierdut. In arhiva Primariei Motru se gaseste numai o copie a faimosului proces-verbal in care se vede clar modificarea duratei, dar nu poate fii luata in considerare in justitie deoarece modificarea este aceeasi cu cea din exemplarul detinut de SC REZOPREST SA. In acest timp, de aproape noua ani SC REZOPREST SA, devenita societate pe actiuni, incaseaza bani de la asociatiile de proprietari pentru canalizare in valoare de 2.500 ROL metru cub, fara sa investeasca un leu in structura si in reparatiile necesare. Recent, locatarii din blocurile E3 si 33 au reclamat la primarie ca s-a infundat canalizarea si a iesit apa din subsol. Mobilizati de primarul orasului Motru, Hanu Dorin, lucratori de la Directia publica a primariei au cautat doua zile conducta de canalizare a celor doua blocuri care nu a fost gasita cu toate ca au fost prezenti si cei de la SC REZOPREST SA.


Problema s-a rezolvat prin saparea unui sant lung de 30 de metri si introducerea a doua tevi de scurgere care sa asigure deversarea resturilor menajere si a apei murdare. Pe 24 noiembrie, SC REZOPREST SA a solicitat Consiliului Local Motru un acord de principiu, pentru majorarea pretului la canalizare la suma de 4.600 ROL metru cub, deoarece, in anul 2004, unitatea lor a inregistrat 33 de milioane de lei pierderi. In cadrul sedintei a fost respinsa solicitarea respectiva, iar reprezentantilor SC REZOPREST SA li s-a recomandat sa renunte la acel contract de administrare contestat si nu vor mai avea pierderi. Dorinta unor unitati prestatoare de servicii, de a supravietui prin orice mijloace, este mare.


In timp ce metrul cub de apa potabila scoasa de la 250 m, tratata chimic si impinsa cu pompe care consuma curent electric costa 3.960 ROL, SC REZOPREST SA solicita 4.600 de lei pe metru cub de apa murdara care se scurge prin canalizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS