12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj12 cazuri de rujeola confirmate

12 cazuri de rujeola confirmate

Desi la nivel national rujeola cuprinde tot mai multe localitati, in judetul Olt numarul cazurilor confirmate de Institutul „Cantacuzino“ a ramas la 12, chiar daca Directia de Sanatate Publica a suspicionat 30. Cazurile au aparut in urma cu aproape o luna, la copii cu vârste cuprinse intre noua luni si sase ani, dar si in cazul adultilor, identificându-se un focar la Piatra-Olt si alte cazuri izolate la Ganeasa, Branet, Izvoarele, Slatina.


„La Piatra-Olt s-au imbolnavit de rujeola nu doar copiii, ci si mamicile. Este vorba de o familie de etnie roma care are conditii grele de trai si in care nici un membru nu fusese vaccinat impotriva rujeolei. Se pare ca la una dintre mamici au aparut simptomele dupa ce s-a intors dintr-o vizita efectuata in judetul Constanta“, a declarat directoarea adjuncta a DSP Olt, dr. Madalina Popescu. „Ancheta este inca in derulare“, a spus dr. Madan.


Cu toate ca in judet nu sunt probleme mari, se remarca o crestere a numarului de imbolnaviri in ultimele doua luni. Daca in perioada ianuarie – septembrie 2005, in Olt au fost doar sase suspiciuni de rujeola, dintre care s-au confirmat doua, in septembrie – octombrie s-au confirmat 12 cazuri din 30 care erau suspecte.


In aceasta saptamâna va fi organizata la Bucuresti o consfatuire a specialistilor, urmata de recomandari. In functie de rezultatul discutiilor, e posibil ca Ministerul Sanatatii sa ia hotarârea ca limita de vârsta pentru vaccinarea copiilor sa scada sub 12 luni.


In Dolj nu exista cazuri de rujeola


In ciuda epidemiei de rujeola care se considera ca ar fi izbucnit la nivel national, in judetul Dolj nu poate fi vorba nici macar de o crestere a numarului imbolnavirilor de acest gen. Printr-un comunicat de presa emis sâmbata, Directia de Sanatate Publica Dolj face cunoscut ca in ultimele sase luni, in judetul Dolj nu a existat nici un caz de imbolnavire cu rujeola.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS