5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO banda de springari români a speriat Viena

O banda de springari români a speriat Viena

La aproximativ doua milioane de euro se ridica valoarea bunurilor furate de o banda de români dintr-o locuinta din Viena, cei in cauza fiind suspectati ca ar mai fi comis si alte spargeri pe teritoriul Austriei.


Potrivit Lilianei Simion, sef Serviciu pentru Combaterea Infractiunilor Comise de Români in Strainatate, cazul nu a fost inca solutionat, fiind la nivelul cercetarilor efectuate de politisti.


O parte din bunurile sustrase au fost deja recuperate de la locuintele din România ale hotilor, fiind vorba despre ceasuri, bijuterii scumpe, aparatura electronica si telefoane mobile.


Anchetatorii spun ca in acest dosar li s-a solicitat ajutorul de catre politistii austrieci in luna aprilie 2004.


„Deoarece este dificil de probat intreaga activitate infractionala a celor 30 de suspecti, existând indicii ca din banda ar putea face parte mai multe persoane, nu putem sa dezvaluim prea multe amanunte din investigatiile pe care le-am realizat“, a precizat ieri Liliana Simion.


Aceasta grupare este banuita ca a mai pus la cale si alte spargeri de locuinte pe teritoriul Austriei. In vizorul anchetatorilor se afla, in prezent, mai multi români care s-au deplasat frecvent in acest stat, au antecedente penale pentru spargeri de case si folosesc drept mod de operare ruperea butucului yalelor de la usile de acces.


„Patru persoane au fost deja retinute in strainatate pentru implicare in aceste cazuri, Politia Româna urmând sa faca demersurile necesare pentru inapoierea bunurilor si identificarea eventualilor complici care s-ar afla in tara“, a mai spus Simion, adaugând ca in acest caz s-a actionat cu operativitate, iar schimbul de informatii dintre autoritatile de la Bucuresti si cele de la Viena, prin intermediul atasatului român de afaceri interne din Austria, au dus la strângerea cât mai multor probe pentru anihilarea bandei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS