10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljJumatate dintre stomatologii au fost inchise

Jumatate dintre stomatologii au fost inchise

Trei stomatologii din judetul Dolj au fost inchise temporar de inspectorii sanitari ai Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj in urma controalelor efectuate saptamâna trecuta.


Potrivit dr. Bebe Martin, directorul executiv adjunct al departamentului de medicina preventiva in cadrul DSP Dolj, cele trei stomatologii functionau in Bailesti.


Masura a fost luata dupa ce inspectorii sanitari au constatat ca nici unul dintre aceste cabinete nu indeplinea conditiile de autorizare. Este vorba despre cabinetele medicilor stomatologi Carolina Sovaila, Emil Ţalea si Viorica Nesa.


„Li s-a dat termen de trei saptamâni pentru remedierea deficientelor care tin de compartimentarea cabinetelor si alte aspecte legate de organizarea activitatii. S-a luat masura sanctionarii contraventionale, iar dupa expirarea celor trei saptamâni, daca nu vor fi remediate deficientele constatate, se va dispune inchiderea acestor cabinete“, a declarat Bebe Martin. In urma deciziei de sistare a activitatii, in Bailesti mai functioneaza trei cabinete stomatologice.


Greseala a fost trecuta cu vederea


Tot cu suspendare a activitatii, dar si cu o amenda de 20 de milioane de lei s-a ales si dr. Bertina Singer, medicul stomatolog craiovean care practica stomatologia intr-un cabinet insalubru din Piata Garii.


Conditiile mai mult decât mizere in care se prezenta acesta au fost semnalate de Gazeta de Sud in urma cu aproximativ doua saptamâni. Inspectorii sanitari s-au autosesizat si au descins la cabinetul doctoritei.


Inspectorii sanitari au gresit


Ce a pazit DSP-ul pâna acum de n-a inchis cabinetul cu pricina decât abia saptamâna trecuta nu vom afla poate niciodata. Directorul Bebe Martin a fost de acord ca inspectorii sanitari, aflati doar din acest an in subordinea sa, au gresit in 1995, când au autorizat cabinetul dr. Singer. „Nu vreau sa arunc cu noroi, insa nu stiu cum a fost obtinuta autorizatia sanitara“, a spus acesta.


Intrebat daca se va incepe o ancheta in acest sens, dr. Bebe Martin a spus ca nu este nevoie si ca va trata totul ca pe o greseala a subalternilor sai. Directorul adjunct medical a mai spus ca actiunile de control vor continua pâna la sfârsitul acestei luni. La final, va fi intocmit un raport care va fi inaintat Ministerului Sanatatii care va lua act despre constatarile din teren ale inspectorilor sanitari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS