Acasă Local Dolj Noi arestari in dosarul „Gazolina – Arginesti“

Noi arestari in dosarul „Gazolina – Arginesti“

Numarul invinuitilor din dosarul supranumit de oamenii legii din Filiasi „Gazolina – Arginesti“ creste pe zi ce trece. La sfârsitul saptamânii trecute, inca doua persoane au fost arestate preventiv in cauza care tinde sa devina cea mai ampla din judetul Dolj in materie de afaceri cu gazolina furata.


Sase mandate de arestare, urmeaza altele


La propunerea procurorilor de la Parchetul Judecatoriei Filiasi, judecatorii din aceeasi localitate au dispus sâmbata arestarea preventiva a patronului hanului Arginesti si a administratorului unei benzinarii. Marin Cretescu Muscalu, de 49 de ani, din Carpinis-judetul Timis, patronul de la Arginesti, este acuzat de oamenii legii ca a transportat mari cantitati de gazolina furata. Gazolina era de cele mai multe ori vânduta ca benzina – sustin anchetatorii – la statia Peco a lui Traian Cojocariu, de 49 de ani, din Teregova, judetul Caras-Severin. Cei doi sunt cercetati pentru savârsirea infractiunilor de tainuire, inselaciune cu privire la calitatea marfurilor si asociere pentru savârsirea de infractiuni.


In acelasi dosar au mai fost emise mandate de arestare pentru alte patru persoane: Nicolae Spinu, de 26 de ani, din Râmnicu Vilcea, tatal acestuia, Vasile Spinu, de 50 de ani, din Balcesti, judetul Vâlcea (dat in urmarire generala), Nicolae Colta, de 32 de ani, si fratele acestuia, Aurel Colta, de 36 de ani, ambii din localitatea Arginesti, judetul Mehedinti. Acestia s-ar fi indeletnicit de mai bine de un an si jumatate cu comercializarea gazolinei sustrase de alte persoane din parcurile petroliere de pe raza judetelor Gorj si Vâlcea. Dupa cum au concluzionat procurorii, acestia cunosteau faptul ca gazolina era furata, devenind un fel de dealeri zonali ai comertului cu produse petroliere sustrase.


Ancheta in acest dosar – inceputa „de la coada“, adica de la cei care vindeau gazolina furata de altii – continua. „Am stabilit deja intregul grup infractional si urmeaza ca in aceasta saptamâna sa luam noi masuri procesuale fata de ceilalti membri ai grupului“, a declarat magistratul Marin Rogoveanu, prim-procurorul Parchetului de pe lânga Judecatoria Filiasi.

Exit mobile version