12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTraficanti de droguri condamnati cu suspendare

Traficanti de droguri condamnati cu suspendare

Trei tineri craioveni acuzati de trafic cu droguri au fost condamnati de judecatorii Tribunalului Dolj la inchisoare cu suspendare. Al patrulea a ramas insa dupa gratii, primind o pedeapsa mai grea pentru ca a introdus drogurile in tara.


Vasile Saftoi, de 26 de ani, Claudiu Costin Minculete, de 20 de ani, Cristian Oprea, de 23 de ani, si Florin Silviu Iliescu, de 17 ani, au fost condamnati joi de magistratii Tribunalului Dolj pentru comiterea infractiunii de trafic cu droguri.


Pentru cele zece doze de hasis pe care voia sa le plaseze, Minculete a primit un an si patru luni de inchisoare. Oprea, mâna dreapta a lui Saftoi, cel care pusese „afacerea“ pe roate, s-a ales cu doi ani si sase luni de inchisoare, iar Iliescu cu opt luni de puscarie.


In cazul lui Minculete, Oprea si Iliescu, pedeapsa inchisorii a fost suspendata conditionat. In schimb, Vasile Saftoi isi va petrece urmatorii trei ani si jumatate dupa gratii, ducând dorul hasisului pe care spunea ca il detine pentru consum propriu si nu pentru a-l livra pe piata.


Au vrut sa vânda droguri unui… politist sub acoperire


In seara zilei de 9 mai 2005, Claudiu Costin Minculete si Florin Silviu Iliescu au fost surprinsi in flagrant in curtea restaurantului Lino, unde intentionau sa comercializeze zece doze de hasis. Tinerii isi dadusera intâlnire cu un individ dornic sa le cumpere marfa, fara sa stie ca acesta era un politist sub acoperire.


Dozele de hasis au fost descoperite de politistii si procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism in autoturismul Volkswagen Golf condus de Claudiu Costin Minculete. Cei doi se intelesesera cu Saftoiu si Oprea ca dupa tranzactie sa-i astepte in zona complexului comercial Banie sa le dea banii luati pe „marfa“ vânduta. Spre surprinderea lor, la intâlnire au aparut oamenii legii, care au pus mâna pe ei. Luat la intrebari, Vasile Saftoiu a recunoscut ca drogurile ii apartineau si ca le tinea pentru el, fiind consumator. Acesta le adusese din Spania inainte cu o luna de a fi prins. In total, anchetatorii au gasit 39 de doze cu hasis acasa la Saftoiu, zece in autoturismul lui Minculete, pe care acesta impreuna cu Iliescu incercau sa le vânda, si doua doze la Oprea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS