8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMotru, amenintat cu sistarea caldurii

Motru, amenintat cu sistarea caldurii

Mii de motreni vor ramâne fara apa calda si caldura in câteva zile, daca nu-si vor plati datoriile restante catre furnizorul de agent termic.


Locuitorii din Motru, al doilea municipiu al judetului Gorj, ar putea ramâne fara apa calda si caldura in aceasta iarna, din cauza datoriilor pe care Uzina de Agent Termic si Alimentare cu Apa (UATAA) le are catre furnizorul de carbune. Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO) are de recuperat de la UATAA Motru peste 32 de miliarde de lei, ceea ce ar putea determina conducerea societatii sa dispuna sistarea livrarilor de carbune. Orasul minier, locuit in mare parte de angajati ai SNLO sau disponibilizati din minerit, situat in mijlocul unui bazin minier, risca sa ramâna fara agentul termic pe baza de carbune.


Peste o suta de miliarde de recuperat


Situatia a fost discutata la sfârsitul saptamânii trecute de partile implicate, in prezenta secretarului de stat al Ministerului Economiei si Comertului, Ionel Mantog. Acesta din urma ne-a declarat ca s-a stabilit ca pâna sâmbata, 26 noiembrie, UATAA Motru sa prezinte un plan de reducere a acestor datorii, astfel incât populatia sa nu ramâna fara agent termic. „Oricum UATAA primeste carbune cu o treime mai ieftin decât pretul de livrare practicat de SNLO si nici in aceste conditii nu plateste“, spune Mantog.


Singura solutie ar fi ca UATAA Motru sa reuseasca sa mai recupereze din datoriile de 75 de miliarde de lei pe care populatia le are catre aceasta societate. Si Primaria Motru are de platit peste 42 de miliarde de lei pentru caldura si apa calda furnizate de UATAA Motru catre scolile si spitalul din localitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS