12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGreva din invatamânt continua

Greva din invatamânt continua

Cadrele didactice doljene continua greva generala si in aceasta saptamâna. Sindicalistii din invatamânt au luat aceasta decizie dupa discutiile purtate vineri, 18 noiembrie, cu reprezentantii executivului. Din cele spuse de Ion Bebe Cepoi, presedintele Sindicatului Invatamântului Preuniversitar (SIP) Dolj, majoritatea cadrelor didactice au hotarât sa nu intre la ore. Motivul este acelasi: neincrederea in promisiunile guvernului.


Continuarea actiunii de protest a cadrelor didactice ar putea duce si la amânarea tezelor, intrucât acestea pot fi sustinute doar dupa parcurgerea a jumatate din materia pe semestrul I. Daca tezele erau programate, de obicei, la sfârsitul lunii noiembrie, de aceasta data ar putea fi decalate spre vacanta, deoarece nu a fost parcursa o mare parte din materie, iar teza trebuie precedata de o recapitulare. Mai mult, joi, 1 decembrie, este zi libera, potrivit legii.


Ministerul Educatiei si Cercetarii a anuntat vineri ca are deja doua variante pentru recuperarea orelor pierdute de elevi: fie reanalizarea programei pâna la sfârsitul semestrului, fie predarea materiei in afara orelor de curs, cu consimtamântul parintilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU