14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDascalii au ramas fara salarii

Dascalii au ramas fara salarii

Primariile din Gorj asteapta cu sufletul la gura prima rectificare bugetara din acest an. In cel putin trei comune cadrele didactice nu si-au primit salariile pe luna octombrie, dupa cum a anuntat Ion Calinoiu, presedintele Consiliului Judetean Gorj. Este vorba despre Licurici, Bolbosi si Pades, unde s-a luat masura organizarii unor sedinte extraordinare de consiliu local. „La Licurici avem 32 de profesori si personal auxiliar care nu si-au primit salariile la inceputul acestei saptamâni. Vom aloca 180 de milioane din fonduri proprii, iar banii vor ajunge la profesori“, a declarat Elena Bobic, primarul localitatii.


Gorjul a solicitat la rectificarea de buget 50 de miliarde de lei numai pentru invatamântul preuniversitar, in caz contrar aproape toate primariile din judet vor ajunge in imposibilitatea de a plati salariile profesorilor pe ultimele doua luni ale anului.


Insotitorii persoanelor cu handicap, trimisi in somaj


Primariile au probleme la fel de mari cu plata ajutoarelor sociale, a salariilor pentru insotitorii persoanelor cu handicap si chiar a personalului propriu. In comuna Licurici, de exemplu, au fost trimisi in somaj toti cei sapte insotitori ai persoanelor cu handicap.


„Ii vom reangaja atunci când vom avea cu cei sa-i platim“, a spus primarul Elena Bobic. Problema la nivelul judetului ramâne acuta, deoarece in Gorj sunt 2.200 de persoane angajate ca insotitori pentru persoanele cu handicap, ceea ce presupune un efort bugetar de aproape o suta de miliarde de lei vechi anual. Nici jumatate din acesti bani nu au fost asigurati prin bugetul initial al anului 2005.


Este pusa in pericol cofinantarea proiectelor SAPARD, daca rectificarea nu va aduce in bugetele primariilor care au programe in derulare cel putin zece miliarde de lei. In total, Gorjul a cerut la rectificarea de buget 152 de miliarde de lei vechi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS