12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTinerii bat la portile avocaturii

Tinerii bat la portile avocaturii

97 de absolventi de Drept s-au inscris la concursul de intrare in avocatura care va avea loc, in perioada 23-27 noiembrie 2005, la Baroul Dolj. Numarul este mai mic fata de anul trecut, când au fost 110 candidati, dintre care aproximativ o suta au fost admisi, practicând in prezent avocatura ca stagiari.


Decanul Baroului Dolj, Anton Plesea, este de parere ca avocatura este o meserie din care nu se câstiga bani, cel putin la inceput. „Nu este o meserie din care se câstiga, mai ales in primii ani de activitate. Tinerii bat totusi la portile avocaturii in speranta unui viitor mai bun. Dar sunt multi dintre ei care, dupa ani buni de practica, traiesc inca din oficii sau aduc bani de acasa sa-si plateasca taxele. Un motiv in plus ca in acest an sa fim mai drastici la examinarea celor dornici sa practice avocatura. Baroul Dolj are deja 520 de membri“, a declarat Anton Plesea. Decanul spune ca exista si un numar foarte mare de absolventi de Drept, in conditiile in care facultatile particulare le dau diplome „pe banda“.


Avocatura nu-i atrage pe magistrati


Pentru acest examen, nici un magistrat craiovean nu s-a aratat interesat sa treaca in avocatura. In schimb, Baroul Dolj s-a vazut nevoit sa primeasca in rândurile sale, fara examen, doi fosti judecatori de la Curtea de Apel Craiova, Victoria Daha si Margareta Popescu, care au solicitat sa intre in avocatura de anul trecut. Initial, cererile celor doua judecatoare au fost respinse de confratii lor, avocatii.


Ele au actionat in instanta Baroul si, dupa un an, au obtinut o hotarâre judecatoreasca favorabila.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS