15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpital istoric in cautare de medici

Spital istoric in cautare de medici

Spitalul Dabuleni ar avea nevoie de noua medici specialisti, in prezent functionând cu un efectiv de cinci cadre medicale. „Avem probleme mari cu lipsa medicilor. Am platit specializarea pentru doi dintre ei. Am avut un contract prin care acestia se obligau ca dupa terminarea stagiului de specializare sa vina si sa se angajeze in spitalul nostru. Nu s-a intâmplat asa. Acum ne judecam cu ei. S-a hotarât sa ne dea banii, dar noi nu de bani avem nevoie, ci de oameni. Scoatem posturile la concurs de doua, trei ori pe an si nu se prezinta nimeni“, a spus dr. Victor Popa, medic primar cardiologie interne si director al spitalului. Situatia este si mai dificila din cauza faptului ca spitalul se afla la o distanta destul de mare de Craiova, ceea ce face naveta imposibila, si este si singura unitate sanitara din partea de sud-est a judetului.


Spitalul pavilionar din Dabuleni a fost infiintat in 1909 de Safta Brâncoveanu, nepoata domnitorului Constantin Brâncoveanu, care avea mosii in aceasta zona, si este construit in stil brâncovenesc. In 1972, spitalul a fost desfiintat de comunisti si reinfiintat 22 de ani mai târziu.


In 2005, prin ordinul ministrului Cinteza, unitatea sanitara a luat denumirea de Spitalul orasenesc „Asezamintele Brâncovenesti“, pastrând sigla cu litere din lemn fiert care a fost instalata inca din 1909.


 


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS