10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Iarna e ca… vara

Serviciul de Ambulanta Dolj asteapta inca banii de la Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Dolj pentru a cumpara piesele si materialele necesare salvarilor pe timp de iarna.


Pentru cele 81 de ambulante din judetul Dolj a fost cumparat, pâna acum, doar… antigelul. „Pregatirea pentru iarna reprezinta o prioritate pentru Serviciul de Ambulanta, dar asteptam rectificarea bugetara ca sa primim banii necesari. Pâna acum am cumparat necesarul de antigel pentru toate ambulantele, in valoare de 25 de milioane de lei, bani proveniti din bugetul alocat trimestrului III. Urmeaza achizitionarea anvelopelor de la o societate care a fost de acord sa primeasca suma de 400 de milioane de lei dupa 60 de zile de la incheierea contractului. De asemenea, se vor achizitiona baterii pentru masini, in valoare de 50 de milioane de lei, cu plata peste 30 de zile, dar si ulei de motor pentru cele 27 de ambulante din import“, a precizat Cristian Radu, director adjunct tehnic la Serviciul de Ambulanta Dolj.


„Asteptam banii“


Pentru toate piesele necesare functionarii salvarilor pe timp de iarna, Serviciul de Ambulanta ar avea nevoie de un miliard de lei, suma in care intra si „maruntisuri“, precum lanturi antiderapante si lopeti de zapada.


In dotarea pentru iarna vor avea prioritate salvarile din import, care onoreaza urgentele. Conducerea Serviciului de Ambulanta Dolj asteapta de la CAS Dolj 20 de miliarde de lei, bani necesari pentru acoperirea tuturor cheltuielilor pâna la sfârsitul anului. Din aceasta suma au fost primite, deocamdata, doar trei miliarde de lei din bugetul aprobat pentru ultimul trimestru al anului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS