13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn barbat s-a sinucis, ingropându-se de viu

Un barbat s-a sinucis, ingropându-se de viu

Un barbat din localitatea doljeana Valea Stanciului a gasit un mod inedit de a se sinucide. Si-a sapat singur groapa, dupa care s-a asezat in ea si, printr-o metoda proprie, a facut ca pamântul sa se surpe peste el, ingropându-l de viu.


Atanasie Stanescu, de 61 de ani, din Valea Stanciului, s-a sinucis intr-un fel nemaiintâlnit pâna acum. Batrânul a ales sa-si puna capat zilelor ingropându-se de viu, dupa ce si-a sapat singur groapa. In ultimul timp, Atanasie Stanescu spunea rudelor si celor din sat ca are de gând sa-si ia viata, fara a invoca un motiv anume. Barbatul era singur, fiind despartit de sotia sa, care locuia la unul dintre cei sapte copii pe care ii aveau impreuna. La inceput i-a zis unuia dintre fiii sai ca are de gând sa se spânzure intr-o padure, departe de sat, dar intre timp a renuntat la acest mod banal de sinucidere. In urma cu câteva zile, batrânul s-a apucat sa sape in capul viei din gradina o groapa si „si-a facut testamentul“. I-a transmis unuia dintre fii ca ii lasa drept mostenire uneltele pe care le folosea la taiatul copacilor. Altuia i-a lasat cu limba de moarte sa ia o caruta de butuci, pentru ca lui nu-i mai trebuie. Familia si apropiatii nu l-au luat in seama, cunoscându-l ca fiind un om cu capul pe umeri si fara darul betiei.


Metoda proprie de sinucidere


Ieri, Atanasie Stanescu si-a pus in practica planul. Groapa fiind gata, a asezat peste ea niste bucati de lemn, peste care a pus niste crengute de copac si apoi o folie de plastic.


Peste toate acestea a asezat pamântul scos din groapa. Barbatul a avut grija sa-si lase un locsor pe unde sa intre.


S-a strecurat in groapa pe care si-a sapat-o cu propria mâna si a tras folia in interior. Pamântul s-a prabusit peste el si Atanasie Stanescu a murit asfixiat. „Mormântul“ a fost descoperit de membrii familiei, care au ramas uimiti de modul in care Atanasie si-a pus capat zilelor. Acestia au anuntat politia din comuna si, in prezenta oamenilor legii, l-au dezgropat pe batrân.


Corpul neinsufletit al acestuia a fost transportat la morga Spitalului din Segarcea pentru efectuarea necropsiei. Intre timp, oamenii legii au elucidat modalitatea inedita de sinucidere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS