10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProtestele din invatamânt continua pe termen nelimitat

Protestele din invatamânt continua pe termen nelimitat

Liderii celor patru federatii din invatamânt prezenti ieri la o intâlnire la Bucuresti au respins propunerile guvernului prin care invatamântul urma sa primeasca o crestere a bugetului la 5% din PIB pentru investitii si marirea salariilor cu 8%, in doua transe, pâna in 2006. Pozitia liderilor de sindicat din invatamânt (FSLI, Federatia „Spiru Haret“, FEN si Federatia „Alma Mater“) este ferma: greva generala continua pe perioada nelimitata, pâna la solutionarea revendicarilor profesorilor. Potrivit lui Ion Bebe Cepoi, presedintele Sindicatului Invatamântului Preuniversitar (SIP) Dolj si vicepresedinte al Federatiei „Spiru Haret“, acordul cu guvernul a fost respins in unanimitate.


Miting in Piata Prefecturii


Sindicalistii au hotarât sa continue greva, dupa ce au vazut ca din proiectul Legii bugetului, ajuns ieri pe masa parlamentarilor, lipsea tocmai promisiunea facuta de guvern cu privire la cresterea la 5% din PIB a bugetului alocat invatamântului.


„Si cu acea crestere, Legea bugetului, la capitolul educatie, ar fi ramas la acelasi procent pe care l-a avut si inainte de inceperea negocierilor, pentru ca miliardul de euro avea ca destinatie elaborarea unor proiecte legate de reabilitarea si modernizarea scolilor, nicidecum pentru dublarea salariilor dascalilor, asigurarea tichetelor de masa, a fondului de carte si internet pe care noi le-am solicitat“, a explicat Constantin Rada, presedintele Uniunii Sindicatelor Independente din Invatamânt Dolj.


Si in judetul nostru protestele vor fi reluate. Mitingul si marsul programate pentru ieri, dar amânate din cauza negocierilor, au fost reprogramate pentru vineri, 18 noiembrie. Liderii de sindicat au anuntat ca la aceste actiuni vor participa peste 4.000 de cadre didactice din invatamântul preuniversitar si universitar. Grevistii vor picheta sediul prefecturii, dupa care vor pleca in coloana spre Blocul S200.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS