Acasă Local Au inceput pregatirile pentru sarbatorile de iarna

Au inceput pregatirile pentru sarbatorile de iarna

Pregatirile Primariei Craiova pentru sarbatorile de iarna au inceput zilele trecute. Mii de ghirlande, perdele luminoase si figurine vor decora timp de câteva saptamâni orasul.


Desi pâna la sarbatorile de iarna mai este aproximativ o luna, autoritatile locale au intrat deja in febra pregatirilor. Pentru a asigura craiovenilor o atmosfera cât mai frumoasa, alesii locali au dat ordine in stânga si in dreapta, au impartit atributii, toate acestea pentru a transforma orasul intr-unul de basm. Astfel, inca de la inceputul acestei saptamâni, firma LUXTEN, care se ocupa cu aranjarea instalatiilor luminoase, si-a trimis oamenii pe teren pentru a impodobi, intr-o prima etapa, brazii. Pâna la inceperea sarbatorilor de iarna, angajatii firmei va trebui sa transforme orasul intr-unul cu adevarat stralucitor. Atmosfera din acest an va fi cu totul diferita fata de aceea din anii trecuti, dupa cum sustin edilii craioveni. Si pentru ca spiritul sarbatorilor era asigurat doar in zona centrala, reprezentantii primariei au decis sa largeasca aria de acoperire. „Vrem ca anul asta sa fie altfel si toata lumea sa se poata bucura de sarbatorile de iarna. In straie de sarbatoare va fi imbracat tot orasul, fara exceptii. Stim ca asta inseamna mai multa munca pentru LUXTEN, dar nu avem ce face“, a precizat viceprimarul Nedelescu.


Oraselul copiilor, in fata Teatrului National


Inca din luna august, conducerea firmei LUXTEN a fost invitata la primarie pentru a prezenta un catalog cu diverse modele de instalatii. Dupa lungi negocieri, s-a cazut de acord ca pe strazile orasului sa fie folosite mai multe perdele luminoase, ghirlande, siruri policolore si nu in ultimul rând figurine care sa infatiseze fulgi de zapada, stele cazatoare sau oameni de zapada. Ideea de a impodobi tot orasul a avut ca sursa de inspiratie chiar Bucurestiul. „Ne-am gândit ca daca acolo se poate, la noi de ce sa nu fie posibil? Prima zona care va beneficia de instalatii va fi cea de lânga Universitate, care pâna acum nu a fost impodobita“, a continuat Nedelescu. Saptamâna viitoare, primaria urmeaza sa ia o decizie si asupra figurinelor gonflabile care vor fi amplasate in oras. Pentru aceasta se va discuta in prealabil cu mai multe firme, urmând sa fie achizitionate pe baza cererii de oferta. Cu ocazia sarbatorilor din acest an, oraselul copiilor nu va mai fi amenajat in zona Velodromului, acolo urmând sa fie amplasat doar un brad de aproximativ 27 de metri. Cei mici vor putea sa se bucure de sarbatori in oraselul din fata Teatrului National, acolo unde vor fi intâmpinati cu tot felul de jocuri. Mai mult, angajatii Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova si elevii Liceului de Arta „Marin Sorescu“ vor amenaja mai multe casute pe care comerciantii le vor putea inchiria.

Exit mobile version