18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProcurorul Diaconescu, in gratiile CSM

Procurorul Diaconescu, in gratiile CSM

Consiliul Superior al Magistraturii ezita sa ia o decizie in ceea ce il priveste pe procurorul Ion Diaconescu, cel care a trimis dupa gratii mai multi gorjeni care ulterior au fost eliberati.


Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) nu a dat inca nici un verdict in ceea ce il priveste pe procurorul criminalist Ion Diaconescu, angajat al Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj. Cu toate ca au la dispozitie trei referate si dosare care privesc activitatea lui Diaconescu, magistratii CSM nu au dispus inca vreo masura. Potrivit prim-procurorului Gheorghe Emil Mota, seful Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj, cele trei dosare au legatura cu cei trei gorjeni eliberati din inchisoare si a caror soarta a fost decisa de procurorul Ion Diaconescu, prin intocmirea rechizitoriilor de trimitere in judecata. Cele trei cazuri in care judecatorii au dispus eliberarea celor inchisi se refera la fapte de omor, iar cei care si-au petrecut ani buni dupa gratii sunt: Madalin Tomulescu, inchis pentru uciderea unui cioban, Marcel Ilie Ţundrea, care a petrecut 12 ani dupa gratii, fiind condamnat pentru omorârea minorei Mioara Gherasie, si Gheorghe Tudor, condamnat, de asemenea, la 25 de ani de inchisoare pentru uciderea unei batrâne, desi adevaratul criminal isi marturisise fapta.


Asteptare…


Gorjeanul Gheorghe Tudor a fost pus ulterior in libertate, dupa ce facuse insa peste doi ani de inchisoare, aceeasi perioada petrecând-o in Penitenciarul de Maxima Siguranta Târgu Jiu si Madalin Tomulescu.


Alt caz este al unui batrân, Lucian Popescu, tinut in arest preventiv timp de sase luni, dupa ce un consatean a intrat peste el in casa si l-a agresat, victima fiind transformata in agresor de catre procurorul Diaconescu. Pâna in momentul de fata, singura masura luata impotriva procurorului care a pecetluit destinele celor pe care i-a anchetat a fost retrogradarea din cadrul Sectiei criminalistica.


Ion Diaconescu are acum dreptul doar de a supraveghea dosare anchetate de politisti, precum si posibilitatea de a iesi la pensie. In ciuda faptului ca are referate si dosare concludente, cum ar fi cazul Tomulescu, unde exista deja o hotarâre definitiva, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii ezita sa ia o decizie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS