Acasă Sport Scurte stiri

Scurte stiri

Futsal. Energo s-a impus


Energoconstructia Craiova s-a impus ieri cu scorul de 4-0 in fata echipei ACS 3 Bucuresti. Internationalul Calin Pantelimon a reusit primele trei goluri ale formatiei oltene, tabela fiind „inchisa“ de Florescu. Elevii antrenorului Valentin Nistoran au dominat jocul, pe lânga cele patru reusite ratând numeroase ocazii de a marca, in timp ce portarul Rizan a facut un meci exceptional, aparând toate suturile care au fost pe poarta. Energoconstructia a evoluat cu: Rizan – Pantelimon, Cioboiu, Nicolae, Apostol. Au mai jucat: Cocosila, Florescu, Stanciu si Girgel. Etapa viitoare, oltenii vor juca in deplasare, cu liderul Diviziei A, Silvanus Resita.


Cupa României. Segarcea, calificata


Pentru a câstiga timp, AJF Dolj a stabilit ca echipele de Divizia D care au stat in etapa a 18-a sa dispute meciuri eliminatorii in Cupa României, faza judeteana. Sâmbata, pe stadionul „Constructorul“ din Lunca Jiului, s-au intâlnit Progresul Segarcea si Viitorul Bradesti, partida care s-a incheiat cu scorul de 5-0. Etapa viitoare vor juca in aceasta competitie CFR Craiova si Vânatorul Desa, echipe care stau in campionatul Diviziei D.


Volei. Infrângeri pe linie


CS Universitatea Craiova a pierdut cu scorul de 1-3 derbiul cu CSM Lugoj. Elevele antrenorului Adrian Cotoranu au pierdut primele doua seturi si au reusit sa se impuna la 16 in setul urmator, insa n-au avut puterea sa intoarca rezultatul. Cu toate acestea, tehnicianul oltean s-a declarat multumit de faptul ca pe anumite portiuni din joc echipa s-a ridicat la nivelul dorit. De asemenea, Corina Calefariu, jucatoare nou-legitimata la CS Universitatea Craiova, pare un transfer reusit, evoluând bine la Lugoj. Altfel, echipa masculina de volei CS Universitatea Craiova n-a reusit sa treaca de performera acestei serii, Somesul Dej, fiind invinsa cu scorul de 3-0. Trupa lui Danut Pascu se afla la al cincilea esec consecutiv.


Handbal (f). Esec pentru craiovence


DWAR Craiova a intâlnit sâmbata, pe teren propriu, echipa HC Activ Ploiesti, intr-un meci din cadrul etapei a 11-a a ligii secunde de handbal feminin. Oltencele au cedat cu scorul de 24-30, (13-15). Elevele antrenorului Gabriel Bircina n-au putut tine pasul cu experimentata grupare prahoveana, tehnicianul oltean recunoscând ca echipa oaspete a fost mai buna si a câstigat meritat in Banie. Etapa viitoare DWAR Craiova sta.


Handbal (m). „U“ Petrolul Craiova, invingatoare


Universitatea Petrolul Craiova a invins ieri cu scorul de 42-36 (23-19) echipa HC Junior Odorhei, in cadrul rundei a zecea din Divizia A. Prima repriza a fost dominata clar de craioveni, care au condus chiar si cu o diferenta de opt goluri pe tabela de marcaj. In partea a doua a jocului, oltenii au redus turatia si, surprinzator, in minutul 39 au fost egalati, scor 26-26. Apoi, cele doua echipe au mers cap la cap pâna spre finalul intâlnirii, când, „biciuiti“ de antrenorul Sevastian Dobeanu, alb-albastrii s-au distantat câstigând la o diferenta de sase goluri. Sevastian Dobeanu a folosit urmatorul „sapte“: Antonaru – Purcarea (12 goluri), Florea (9), Pavel (10), Cordescu (4), R. Mihai (3), Olteanu. Au mai jucat: Cristea, Papura, Cazacu, Tatomir (4). Chiar daca prin aceasta victorie a urcat pe podium, situatia echipei Universitatea Petrolul Craiova nu este buna, echipa fiind amenintata cu desfiintarea din cauza problemelor financiare. Etapa viitoare, Universitatea Petrolul Craiova sta.


Baschet (m). Calafatul la o noua infrângere


Divizionara B de baschet masculin CSS CSU Râmnicu Vâlcea a repurtat o noua victorie, de data aceasta cazându-i „victima“ formatia doljeana BC Marcelo Bene Calafat. Intâlnirea a avut loc sâmbata, in sala Grupului Scolar Agricol din Calafat, si s-a incheiat cu scorul de 55-104. Cu aceasta victorie vâlcenii isi consolideaza prima pozitie a clasamentului, cu trei victorii din trei partide. Clasament: 1. CSS Râmnicu Vâlcea 6p; 2. Universitatea Craiova 4p; 3. Energia Rovinari 4p; 4. Marcelo Bene Calafat 4p.

Exit mobile version