10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLiberalii doljeni au un nou presedinte

Liberalii doljeni au un nou presedinte

Senatorul Mario Ovidiu Oprea este incepând de ieri noul presedinte al PNL Dolj. El l-a invins in lupta pentru sefia organizatiei judetene pe deputatul Horatiu Buzatu, obtinând 291 de voturi din 480 exprimate.


Liberalii doljeni s-au reunit ieri, la Craiova, in cadrul Conferintei judetene pentru a desemna presedintele filialei Dolj a PNL, Biroul permanent teritorial, Comitetul executiv judetean, Consiliul judetean de onoare si Arbitraj, precum si Comisia judeteana de cenzori.


Certurile liberalilor olteni care au culminat cu disparitia arhivei filialei Dolj si au degenerat in adevarate lupte de clasa duse in filialele locale din judet au determinat Biroul permanent central sa numeasca presedinte interimar al filialei pe ministrul Gheorghe Flutur. Fiecare dintre cele doua parti reprezentate de Buzatu si Oprea si-a cautat sustinatori la Bucuresti si au trecut la munca de jos din localitati unde, in urma alegerilor locale, se completa lista cu delegatii care trebuia sa aleaga structurile judetene. Aripa Oprea a mizat pe votul delegatilor pe care i-a curtat, i-a indrumat si le-a promis marea cu sarea, pe când aripa Buzatu a mizat pe sprijinul câtorva „grei“ de la Bucuresti, care si-au facut simtita prezenta la Conferinta judeteana, dar care nu aveau drept de vot.


„Conservarea sistemului ticalosit i se datoreaza lui Basescu“


Ludovic Orban, vicepresedintele PNL, prezent in prezidiul conferintei judetene si sustinator discret al lui Horatiu Buzatu, a profitat de intâlnirea cu delegatii doljeni pentru a mai ataca o data sefii serviciilor secrete, seful SPP, procurorul general al României, presedintele Curtii de conturi si pe presedintele Traian Basescu. „Dupa zece luni de guvernare suntem sfidati in continuare de sefii institutiilor cele mai inalte din stat in fruntea carora se afla oamenii PSD. Nu pot sa inteleg de ce Radu Timofte, fost presedinte al organizatiei PSD Neamt si parlamentar cu doua mandate de la PSD, mai conduce si acum serviciile secrete. Nu inteleg de ce Gheorghe Fulga, seful serviciilor secrete externe, este mentinut in functie chiar si dupa ce si-a exprimat disponibilitatea de a-si da demisia. Nu inteleg de ce seful SPP, Gabriel Naghi, aghiotantul lui Iliescu si omul de casa al generalului Dumitru Iliescu, se face ca-i pazeste pe demnitarii nostri, când de fapt cred ca-i spioneaza. Mi-a venit sa râd când Nastase spunea ca nu l-a sunat niciodata pe Botos pentru ca de fapt il sunau consilierii lui. Daca-l suna Nastase pe Botos, acesta era in stare sa vina si in chiloti numai sa nu intârzie.


Saguna de la Curtea de Conturi i-a spalat cu detergent pe toti clientii PSD ordonatori de credite si acum il mentinem in functie? Exista o hotarâre a delegatiei permanente a PNL, prin care i se cere lui Basescu sa-i schimbe pe acestia, dar el nu-i schimba. Sa nu uite ca este presedinte si datorita PNL. Conservarea sistemului ticalosit i se datoreaza lui Basescu. Pentru alegerile viitoare, liberalii isi vor pregati propriul lor candidat la presedintia României“, a tunat Orban de la tribuna conferintei judetene a PNL Dolj.


„Votati cu Buzatu“


Crin Antonescu, aproape un cunoscator al vietii politice liberale din judet ca urmare a participarii sale la experimentul Dabuleni, unde liberalii s-au incaierat ca la usa cortului, pierzând dreptul de a avea delegati la conferinta, a vrut sa-si salveze pe ultima suta de metri prietenul, Horatiu Buzatu, adresându-se alegatorilor: „Nu am dreptul sa va spun cu cine sa votati, dar am dreptul sa va spun cât ma bucur si m-as bucura foarte mult daca l-ati vota pe Buzatu“. Bucuria lui Antonescu nu a durat decât pâna la numararea voturilor, când a constatat ca protejatul sau a fost invins, ocazie cu care a declarat: „Buzatu nu a pierdut alegerile acum la vot, nici la intocmirea listei delegatilor, ci la Bucuresti, unde de câteva luni pierde mereu“, a declarat enigmatic Antonescu.


„PSD-ului i s-a facut dor de putere“


Presedintele interimar al PNL Dolj, ministrul Gheorghe Flutur, a tinut sa le aminteasca tutur celor prezenti in sala ca ar trebui sa mai lase gâlceava la o parte pentru ca de lucrurile rele din partid profita totdeauna dusmanii: „PSD-ului i s-a facut dor de putere pentru ca le-au scazut burtile in opozitie. Astazi am avut rolul de nas la alegerile acestea si va multumesc ca ati fost cuminti si ascultatori“, a adaugat Flutur, care si-a luat rolul in serios si a trecut la pazitul urnei de vot. Câteva ore bune, perioada in care delegatii au votat, ministrul Flutur nu a scapat urna din ochi pentru a nu crea suspiciuni si pentru a nu da ocazia aprinderii fitilului de la bomba pe care partile aflate in competitie si-o aruncau una alteia.


In final, toata lumea a respirat usurata ca a scapat de o grija, iar noul presedinte Mario Oprea, alaturi de cei noua membri ai echipei sale, a ramas sa aleaga si ceilalti membri ai biroului. Aripa Buzatu s-a topit din sala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU