17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUrgenta pentru spital

Urgenta pentru spital

Saptamâna trecuta a fost inaugurata Sectia de primire urgente la Spitalul din Segarcea, unitate sanitara care este in plin proces de modernizare. Actiunea de amenajare a sectiei de primire urgente a demarat in urma cu doua luni si s-a realizat in totalitate cu personalul spitalului si cu bani de la consiliul local. Incaperile in care va functiona urgenta au fost reamenajate (s-a pus gresie si faianta, au fost zugraviti peretii) si s-a creat o noua cale de acces pentru ambulante. Amenajarea sectiei s-a facut pe locul unor saloane, care au fost dezafectate, alaturi de radiologie si Sectia de chirurgie pentru a se asigura un circuit functional al bolnavilor intre sectii. Noutatea este ca programul de lucru va fi asigurat de doua linii de garda si nu una, cum era pâna acum.


Continua modernizarile


Acestea nu sunt primele lucrari realizate la Spitalul din Segarcea. Potrivit Constantinei Cujmereanu, asistenta-sefa in Sectia de obstetrica – ginecologie, in ultimul an s-a schimbat mult aspectul spitalului.


„Eram aproape falimentari, iar acum avem o centrala termica proprie, tâmplaria a fost inlocuita cu termopan, a fost montata o centrala telefonica, iar mâncarea pentru pacienti este mult mai buna. Nici noi nu ne putem plânge. Ne-am primit toate sporurile, ni s-au dat si bonurile de masa, iar acum am inaugurat si Urgenta“, a mentionat Constantina Cujmereanu.


Sectia de primire urgente se adauga astfel chirurgiei, laboratorului de analize, radiologiei, pediatriei, obstetricii si neonatologiei in cadrul careia functioneaza si un compartiment de maternitate cu 15 paturi, unele dintre aceste sectii fiind foarte vechi. Prima unitate spitaliceasca, un dispensar, a fost inaugurata la Segarcea in 1941. Din 1947, unul dintre palatele regale a inceput sa fie folosit drept spital, iar acum el adaposteste policlinica. Intre 1987 si 1988 a fost ridicata cladirea noua in care astazi functioneaza Sectiile de ortopedie, interne, obstetrica, ginecologie si neonatologie, pediatrie, laborator si radiologie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS