17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimaria va extinde iluminatul stradal

Primaria va extinde iluminatul stradal

Edilii craioveni doresc sa extinda iluminatul stradal din anul 2006. Lista zonelor norocoase va fi hotarâta abia dupa stabilirea sumei care urmeaza sa fie alocata de la bugetul local.


Primaria Craiova intentioneaza sa incheie un nou act aditional cu firma LUXTEN, in anul 2006, pentru extinderea retelei de iluminat public. Edilii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce si-au dat seama ca orasul este intr-o continua extindere si din acest motiv exista zeci de strazi care nu beneficiaza de „luxul“ de a avea iluminat stradal. Pentru a duce la bun sfârsit planul, municipalitatea trebuie insa sa includa in bugetul de anul viitor o suma semnificativa pentru rezolvarea acestei probleme. Numai in acest an, extinderea retelei de iluminat a costat bugetul local aproximativ 1,5 milioane de euro. Potrivit viceprimarului Gheorghe Nedelescu, suma care va fi alocata pentru anul 2006 va fi insa mai mica, desi valoarea bugetului local va creste probabil cu câteva procente.


De avantajele iluminatului public vor beneficia doar zonele care vor fi stabilite de edili.


„Vrem sa actionam doar pe strazile pe care locuiesc multi cetateni. Nu o sa ducem iluminatul acolo unde sunt doar doua case si nu exista drumuri asfaltate, gaze sau apa. Spre exemplu, când am fost in control duminica, am gasit câteva case pe un drum improvizat, proprietarii cerând cu insistenta lumina pe «strada». Dupa calculele facute de specialisti, suma folosita de noi ar fi ajuns la peste 10.000 de euro. In concluzie, acolo nu vom investi acum pentru ca sunt prea putini locuitori“, a concluzionat Nedelescu.


Craiovenii vor lumina pe strada


Pe lista de prioritati a primariei, primul loc il detine zona blocurilor locuite de personalul din armata, de lânga aeroport, fiind urmata de strazile din Plaiul Vulcanesti si zona blocurilor ANL – strada Potelu.


Zecile de cereri depuse zilnic la Primaria Craiova sunt insa dovada ca tot mai multi craioveni considera prioritara introducerea iluminatului stradal in zona in care locuiesc.


Acestia sunt sustinuti, in special, de firma LUXTEN, in opinia viceprimarului Nedelescu, care este avantajata de obtinerea unui numar cât mai mare de lucrari.


„E normal ca reprezentantii LUXTEN sa ne inainteze o lista cât mai mare cu propunerile lor. Noi vom stabili toate strazile pe care vom introduce iluminat abia dupa ce consilierii locali aproba proiectul. Cel mai probabil nu vor fi de acord cu toata suma pe care o vom propune noi si atunci vom mai taia din strazile vizate“, a incheiat Nedelescu.


Tot in categoria problemelor cu care se confrunta municipalitatea este inclusa si stingerea accidentala a iluminatului stradal pe timpul noptii. Reprezentantii primariei au precizat ca de vina sunt punctele de aprindere, care urmeaza sa fie schimbate din 2006.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU