16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLumânari pentru bugetul invatamântului

Lumânari pentru bugetul invatamântului

216 lumânari au fost aprinse ieri de studentii craioveni pe scarile Universitatii din Craiova, in semn de solidaritate cu cadrele didactice aflate de patru zile in greva generala.


Potrivit studentilor, membri ai Conventiei Organizatiilor Studentesti (COS) din Craiova, fiecare lumânare a reprezentat câte o sutime din diferenta nealocata pâna la totalul de 6% din PIB, procent solicitat guvernului de oamenii de la catedra.


„Noi, studentii, care am obtinut din nimic ceva, si anume cresterea subventiei pentru camine de la aproximativ 650.000 de lei la 965.000 de lei, extrem de putin in comparatie cu revendicarile noastre, nu ne desolidarizam de profesori“, a spus Andy Dunoiu, vicepresedinte COS, initiatorul actiunii de la Craiova.


De asemenea, studentii au amintit ca s-au decis sa mearga de aceasta data la pas cu mentorii lor, oamenii de la catedra.


„Vom continua greva si nu vom intra la cursuri decât atunci când revendicarile profesorilor vor fi luate in seama si solutionate de guvernanti“, a adaugat Nicolae Babiuc, membru COS.


Marsul tacerii


Impinsi de imboldul izbândei, studentii craioveni, boboci sau veterani ai Centrului Universitar, au aprins pe rând câte o lumânare. In felul acesta, tinerii au dorit sa atraga atentia guvernului asupra faptului ca invatamântul românesc risca sa intre in colaps daca nu vor fi alocate fondurile necesare sustinerii lui.


Cu toate zvonurile potrivit carora pe perioada grevei generale nu vor fi acordate bursele de studiu, studentii au spus ca nu se tem de repercusiuni si vor merge de data aceasta pâna la capat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS