8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConsiliul Judetean Dolj sta lipit de firma lui Bica

Consiliul Judetean Dolj sta lipit de firma lui Bica

Autoritatile judetene par sa nu se poata desparti de firma General Comi, chiar daca, de curând, a fost reziliat contractul incheiat cu firma craioveana. Dupa ce a inghitit zeci de miliarde de la bugetul judetului, oficialii CJ Dolj au repartizat inca 300 de milioane de lei pentru portiunea din drumul judetean Secu-Argetoaia „executata“ de General Comi.


Pentru refacerea drumurilor si a podurilor afectate de inundatiile care au trecut anul acesta peste judetul Dolj au fost alocate de la guvern in luna septembrie fonduri in valoare de 33 de miliarde de lei. Printre drumurile trecute pe lista consiliului judetean pentru a fi reparate se afla si controversatul drum Argetoaia-Secu 606 C, cu tronsonul situat intre kilometrul 34,5 si 38. Pâna aici, nimic neobisnuit. Numai ca, la o analiza mai atenta, portiunea cuprinsa in planul de refacere a infrastructurii seamana izbitor de mult cu tronsonul trei al drumului Argetoaia-Secu, care este cuprins intre kilometrul 36 si 39 si pentru care firma General Comi, patronata de Victor Bica, a primit in decursul a noua ani 22 de miliarde de lei. Rezulta din compararea celor doua documente ca doi kilometri de drum pe care firma General Comi i-a finalizat, cel putin pe hârtie, vor fi reparati din banii consiliului judetean.


Greseala merge inainte


Incercând sa se disculpe cumva de gafa comisa, autoritatile dau vina pe cei care au intocmit listele, spunând ca totul a fost o greseala si ca cele 300 de milioane de lei repartizate pentru reparatii vor fi folosite exclusiv pentru portiunea situata intre kilometrul 34,5 si 36, in care General Comi nu a avut nici un amestec. Victor Odolbasa, vicepresedintele CJ Dolj, a declarat ca tronsonul mentionat in listele consiliului este o regretabila greseala si sub nici o forma nu se va actiona pe portiunea care a fost repartizata in trecut firmei General Comi. „A aparut o greseala in hârtii si in lista cu refacerea infrastructurii a fost inclus si sectorul executat de General Comi cu ani in urma. Am dat ordin celor de la Drumuri si Poduri sa nu intervina pe acel drum“. Greseala este cu atât mai suspecta cu cât ea apare si intr-o alta lista a CJ Dolj prin care au fost desemnate firmele care vor executa reparatiile la infrastructura afectata de inundatii.


Acelasi drum, alte miliarde


Aflam insa mai departe ca poate nu totul a fost o eroare si ca drumul pe care General Comi s-a chinuit atâtia ani sa-l termine ar putea fi reparat acum din bani publici destinati refacerii infrastructurii afectate de inundatii. „Oricum, expertiza e facuta, asteptam doar raspunsul de la cei care au efectuat-o, asa ca se stie exact in ce stadiu se afla drumul la momentul in care l-am preluat. Reparatii trebuie facute la el pentru ca arata jalnic“, a declarat vicele Odolbasa. In plus, acesta a adaugat ca pe viitor, in urma analizarii expertizei tehnice, vor fi alocate de la bugetul judetului alte sume importante pentru refacerea in intregime a drumului.


„Când am comandat expertiza, am vrut sa aflu adevarul, ca sa nu mai fie atâtea discutii pe tema asta. Pentru anul viitor trebuie prevazute in buget sumele necesare pentru refacerea drumului, in functie de rezultatele expertizei“, a afirmat Victor Odolbasa.


Drumul lui Bica mai inghite 300 de milioane


Continuând brambureala listelor, nici cei insarcinati cu reparatiile respectivei portiuni de drum nu recunosc eroarea si sustin sus si tare ca sub nici o forma drumul lui Bica nu va atins. Eugen Georgescu, directorul Societatii Lucrari Drumuri si Poduri Craiova, a afirmat ca utilajele firmei pe care o conduce vor lucra pentru cele 300 de milioane alocate numai pe o portiune de 1,5 kilometri, desi i-au fost repartizati prin dispozitia CJ Dolj nr. 433 din 1 noiembrie anul acesta 3,5 kilometri, cuprinsi intre kilometrul 34,5 si 38 din DJ 606 C Grecesti-Argetoaia. Asa cum se prezinta la aceasta ora situatia alocarii fondurilor de interventie pentru inlaturarea efectelor calamitatilor naturale produse in lunile mai-septembrie 2005, nu pot exista decât doua variante: ori CJ Dolj nu stie configuratia drumurilor pe care le are in administrare, ori s-a vrut cu orice chip sa se astupe „gaura“ data de firma lui Bica si intr-o astfel de varianta s-a incalcat legea schimbându-se destinatia fondurilor de interventie acordate de guvern.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS