5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBatut de politisti si padurari

Batut de politisti si padurari

Un tânar din localitatea doljeana Sadova sustine ca a fost batut pe nedrept de padurari si de politisti pentru a recunoaste ca a furat lemne.


Daniel Boca, de 16 ani, spune ca marti dupa-amiaza a plecat cu caruta spre Dabuleni, la o matusa. In timp ce trecea pe lânga liziera unei paduri, a vazut mai multi barbati cu carutele care taiau lemne, dar el si-a continuat drumul. Numai ca un padurar si câtiva ciobani i-au taiat calea si l-au oprit. „S-au pus in fata calului si nici una, nici alta sa merg cu ei fiindca am fost la furat de lemne. Nici nu m-au lasat sa spun ceva, ca m-au si luat la bataie. Mi-au luat calul si caruta si le-au dus la o ferma din Dabuleni, iar pe mine la politie in Calarasi. Aici m-au luat la bataie si padurarii, si politistii, m-au obligat sa dau declaratii false si sa recunosc ca am furat, desi eu eram in trecere. De la politie ne-am intors in padure cu o masina. Pe mine m-au pus pe bancheta din spate si ma tot loveau, iar politistul era in fata si se facea ca nu vede“, a povestit Daniel.


Tânarul spune ca politistii si padurarii l-au dus in padure si i-au facut fotografii lânga lemne, ca si cum el le-ar fi taiat, dupa care i-au spus sa mearga sa-si ia atelajul. „Am refuzat si atunci unul dintre padurari m-a lovit cu pumnul in cap. Lovitura a fost atât de puternica, incât am cazut jos“, a sustinut Daniel Boca. Atunci când si-a revenit, tânarul a plecat acasa, unde, vazându-l in ce stare se afla, familia a chemat salvarea pentru a-l duce la spital.


Contrazis de politisti


Chestionat cu privire la acuzatiile lui Daniel Boca, agentul- sef Cornel Negroiu, seful Postului de Politie Calarasi, are alta varianta.


Politistul spune ca tânarul se afla si el la furat de lemne si ca nu ar fi fost lovit de nici unul dintre subalternii sai. „El a fost adus la post sa dea declaratie, dar nu l-a lovit nimeni. Nu pot sa stiu ce s-a intâmplat in padure, daca l-au lovit padurarii sau alte persoane. Poate dupa ce au plecat de la post sa-l fi batut padurarul sau brigadierul. Tatal tânarului a trecut de dimineata pe la noi si ne-a spus ca a fost batut, dar de padurari si de niste ciobani. Ca nu era la furat nu este adevarat. Si el a fost in padure. Baiatul este un client mai vechi, mai este cercetat pentru furt de lemne“, a declarat Cornel Negroi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS