16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCriminalul fara... crima

Criminalul fara… crima

Gheorghe Florescu din Mirsani si-a petrecut o noapte in arest dupa ce a recunoscut o crima inexistenta


Un barbat din comuna doljeana Mirsani a fost retinut de politisti si procurori dupa ce a recunoscut ca si-a ucis fratele. Autopsia a scos ieri la iveala faptul ca victima decedase, de fapt, din cauze naturale.


Totul a inceput cu un scandal iscat joi seara intre membrii familiei Florescu din Mirsani. La inceput, cei doi fii – Gheorghe, de 47 de ani, si Ion Florescu, de 48 de ani – s-au aliat impotriva tatalui lor, ciobanul Vasile Florescu, de 77 de ani. Cum toti trei erau cam ametiti de bautura, de la cearta pina la bataie n-a fost decit un pas. Intii, fiii si-au lovit tatal, apoi au ajuns sa se bata intre ei. Satul de scatoalcele primite, Ion Florescu a incercat sa plece, sa paraseasca „teatrul de razboi“. Fratele lui, Gheorghe, a pus mina pe o teava metalica si l-a lovit in cap pe la spate. Ion a incasat lovitura direct in cap, dar n-a parut prea afectat. Si-a continuat drumul, a mai facut citiva pasi, apoi a inceput sa tuseasca, a cazut din picioare si si-a pierdut cunostinta. Desi a fost preluat de o ambulanta pentru a fi dus la spital, Ion Florescu a decedat, in ciuda eforturilor cadrelor medicale de a-l salva.


Cauza mortii, lamurita la autopsie


Imediat dupa deces a fost anuntata politia. O echipa mixta a Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Dolj, coordonata de un procuror criminalist de la Parchetul Tribunalului Dolj, a inceput cercetarile privind savirsirea infractiunii de omor de catre Gheorghe Florescu. Neavind cum sa dea inapoi, Gheorghe a recunoscut ca si-a ucis fratele, stiind ca el i-a dat lui Ion cu teava in cap. Deoarece toate probele indicau vinovatia lui, Gheorghe Florescu a fost incatusat si retinut pe baza de ordonanta, apoi trimis in celulele arestului IJP Dolj. Ieri-dimineata, medicii legisti au procedat la autopsierea cadavrului victimei, in prezenta ofiterilor de politie judiciara si a procurorului criminalist. Surpriza: legistii au constatat ca victima nu a decedat din cauza loviturii primite! Decesul survenise ca urmare a asfixierii cu continut gastric. Mai clar, Ion Florescu – beat fiind – se inecase cu propria voma! In fata unor asemenea concluzii ale necropsiei, politistii si procurorul si-au dat seama ca muncisera degeaba intreaga noapte luind declaratii peste declaratii. N-au avut ce face decit sa-l puna in libertate si sa-l trimita acasa pe Gheorghe Florescu, cel care ajunsese sa si recunoasca o crima care… n-a fost crima.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS