10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA venit rindul Filiasiului sa sarbatoreasca

A venit rindul Filiasiului sa sarbatoreasca

Timp de cinci zile, locuitorii din Filiasi au lasat deoparte problemele cotidiene pentru a sarbatori, intre 26-30 octombrie, a patra editie a manifestarilor culturale „Zilele orasului“. Desi au beneficiat de un buget redus, mai-marii urbei au incercat sa impace gusturi cit mai diverse. Orasul a imbracat strai de sarbatoare si a gazduit concerte de muzica populara româneasca, traditionala indiana, dance si hip-hop, piese de teatru pentru copii, Balul Bobocilor Liceului „Dimitrie Filisanu“, precum si o expozitie de pictura a elevilor filieseni.


Startul manifestarilor a fost dat de Biblioteca „Anton Pann“ care a organizat miercuri, 26 octombrie, o expozitie de afise ale institutiei de la intilnirile cu cetatenii. In aceeasi zi, copiii au avut parte de o surpriza: Teatrul dramatic „I.D. Sirbu“ din Petrosani a oferit trei reprezentatii ale piesei „Fata padurarului“. A doua zi, Casa de Cultura a orasului a gazduit Balul Bobocilor Liceului „Dimitrie Filisanu“, unde a fost aleasa cea mai frumoasa liceanca de clasa a noua. Pentru a destinde atmosfera, trupa craioveana de hip-hop Optic insotita de M.C. Flaff (baietii au o lista intreaga de baluri de licee la care vor cinta, printre care „Elena Cuza“, „Carol I“ si „Bibescu“), au sustinut un scurt concert. Tot joi a avut loc la Casa de Cultura din localitate o expozitie de pictura cu lucrari ale elevilor de la cercurile de arta plastica din cadrul „Clubului elevilor“.


Petrica Mitu Stoian a scos in strada 800 de persoane


Sfirsitul de saptamina a fost rezervat concertelor de muzica. Vedeta incontestabila a manifestarii a fost cintaretul de muzica populara Petrica Mitu Stoian. Spectacolul de vineri seara, deschis de solistii si dansatorii Casei de Cultura Filiasi, a adunat peste 800 de persoane, majoritatea venite sa-si asculte pe solistul de muzica populara si, eventual, sa obtina un autograf. Artistul a cintat aproximativ o ora si jumatate si s-a aratat foarte incintat de public, afirmind ca va veni cu placere ori de cite ori va fi chemat. „Aceasta este a doua oara cind domnul Stoian cinta la «Zilele Filiasiului». Acum (vineri, ora 20.00 – n.r.) tocmai ce a venit de la Constanta si dupa concert trebuie sa plece la o nunta in Dolj, dar si-a facut timp si pentru Filiasi“, a precizat Valentin Florescu, directorul Casei de Cultura din localitate.


Seara zilei de simbata a fost rezervata fanilor dance si hip-hop. In conditiile in care nu au existat bani pentru a fi invitate formatii celebre din industria muzicala româneasca, pe scena au urcat tineri talentati care incearca sa se faca remarcati. „De-abia astept sa urc pe scena. Voi cinta piese de pe primul meu albumul, „Sa nu uiti“, care va fi lansat pe piata anul viitor“, a afirmat Lori, o cintareata de numai 14 ani din Drobeta Turnu-Severin. „In seara asta vom cinta cinci piese, printre care si melodia «Dragostea nu moare niciodata», la care vom filma un videoclip in viitorul apropiat“, a spus Catalin, membru al formatiei craiovene de dance Free play. Alaturi de ei a mai concertat trupa Optic, insotita de M.C. El Nino si M.C. Flaff (hip-hop-erii craioveni, care au deschis concertul de simbata seara, au reusit performanta de a cinta de doua ori in cadrul «Zilelor Filiasiului») si formatia Ex-taz. Invitatul ultimei zi a manifestarii a fost grupul Nirmal Bhakti din India, care le-a prezentat spectatorilor muzica, dansul si portul traditionale indiene.


Desi recunoaste ca nu se pot compara cu „Zilele Craiovei“, primarul Nicolae Stancioi s-a declarat multumit de cum s-au desfasurat „Zilele Filiasiului“, avind in vedere bugetul de care a dispus. „Pentru manifestarile din acest an s-au cheltuit 200 de milioane de lei si aceasta in conditiile in care 90% din suma a provenit de la sponsori. Noi am incercat si sper ca am reusit sa le oferim filiesenilor citeva clipe de bucurie“, a afirmat edilul-sef al orasului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS