10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRomânii din Spania isi pot schimba permisele

Românii din Spania isi pot schimba permisele

Permisele auto ale românilor stabiliti in Spania vor putea fi preschimbate in tara de destinatie, in urma unui protocol incheiat intre reprezentantii celor doua tari.


Astfel, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, noile reglementari au fost publicate deja in Buletinul Oficial al statului spaniol. Acordul dintre Regatul Spaniei si România cu privire la recunoasterea reciproca a permiselor de conducere auto a intrat in vigoare miercuri, 26 octombrie. In urma discutiilor purtate, la data de 13 octombrie, intre reprezentantii Ministerului spaniol al Afacerilor Externe si Cooperarii si Ambasada României la Madrid, s-a anuntat intrarea in vigoare a Acordului dintre Regatul Spaniei si România cu privire la recunoasterea reciproca a permiselor de conducere auto, cu precizarea ca masura devine efectiva de la data publicarii documentului in Buletinul Oficial al Spaniei.


Potrivit documentului, acordul a fost convenit pe 1 septembrie 2004, ulterior fiind necesara parcurgerea unor etape tehnice pentru ca ambele parti sa indeplineasca procedurile interne pentru intrarea lui in vigoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU