8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAntonie Iorgovan si Norica Nicolai vor sa ne abureasca

Antonie Iorgovan si Norica Nicolai vor sa ne abureasca

Parlamentarii nu se indura sa scoata insulta si calomnia din Codul Penal. Initiativele ministrului justitiei se lovesc de interpretarile senatorilor juristi. Sau cel putin ale unora dintre ei. Un surprinzator tandem PNL-PSD a pledat in sedinta Comisiei Juridice pentru pastrarea insultei si calomniei in Codul Penal. Antonie Iorgovan si Norica Nicolai incearca sa o convinga pe Monica Macovei sa se razgindeasca. Insulta si calomnia sa ramina „penale“, dar nu atunci cind vine vorba de presa. Ceea ce ar insemna insa, sustin alti colegi ai celor doi, o discriminare pozitiva a jurnalistilor. Eckstein Kovács, presedintele Comisiei Juridice, crede ca ar fi cel mai simplu sa fie acceptata propunerea MJ, eliminindu-se astfel pericolul ca lumea presei sa beneficieze de un statut special.


Senatorul Iorgovan sustine ca prevederile din Codul Penal privind cele doua infractiuni nu se adreseaza jurnalistilor, ci altor categorii de persoane, astfel ca nu ar trebui dezincriminate.


Opinia lui Iorgovan este impartasita si de senatorul Norica Nicolai.


Presedintele comisiei juridice, Péter Eckstein Kovács, considera insa ca senatorul Iorgovan „invoca prevederi foarte personale“, intrucit nu poti sa condamni sau sa absolvi pe cineva pe baza prevederilor din Constitutie, care sint de ordin general. El a explicat ca legea pe baza careia se judeca este Codul Penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS